Bestemmingen op Curaçao

 

 

Kies uit één van de droombestemmingen op Curaçao! 

Waar wil je verblijven tijdens je vakantie op Curaçao?

Curaçao heeft een oppervlakte van 444 km2. Dat is te vergelijkbaar met Texel (463 km2). Het is dus een relatief klein eiland, maar er zijn genoeg leuke accommodaties te vinden.

Maar wat is een leuke bestemming om te verblijven tijdens je vakantie? Er zijn een aantal toeristische plekken op het eiland, zoals de hoofdstad Willemstad, Jan Thiel en Mambo Beach (in Willemstad). De meeste accommodaties vind je dan ook op deze drie bestemmingen in het zuiden van het eiland.

 

Otrobanda

Willemstad

Willemstad is de hoofdstad van Curaçao en populair onder toeristen. De stad is prachtig, een gekleurd klein-Amsterdam op de Caraïben. Je vindt er de wereldberoemde Pontjesbrug, de enorme Koningin Julianabrug en de kleurrijke handelskade. Bij Willemstad ligt ook het bekende en gezellige Mambo Beach. Dit witte zandstrand heeft een gezellige boulevard met restaurants, barretjes en winkels.

Dit zijn populaire hotels in Willemstad:

 1. Piscadera Bay Resort | Booking.com
 2. Avila Beach Hotel | Tui
 3. Renaissance Curaçao Resort & Casino | Tui
strand met ligbedjes

Mambo Beach

Mambo Beach ligt bij Willemstad en is een prachtig strand met wit zand en de azuurblauwe zee. Hier kun je heerlijk zonnen op een van de fijne ligbedden. De kinderen spelen ondertussen veilig in het water, want er is een golfbreker op dit strand. Ook kan je hier heerlijk uiteten in een van de restaurants, cocktails drinken bij een van de barretjes en winkelen aan de boulevard!

Populaire hotels bij Mambo Beach:

 1. Bon Bini Seaside Resort | Tui
 2. The Beach House | De Vakantie Discounter
 3. LionsDive Beach Resort | Tui

Jan Thiel baai

Jan Thiel

Jan Thiel is de plek waar de meeste toeristen verblijven. Hier vind je prachtige resorts en hotels voor een heerlijke vakantie op Curaçao. Het strand van Jan Thiel heeft genoeg ligbedden en gezellige restaurants en barretjes. Op zaterdagavond is hier de populaire Happy Hour bij Zanzibar. Voor boodschappen tijdens je vakantie kan je terecht bij de Albert Heijn op Jan Thiel.

Populaire hotels bij Jan Thiel zijn:

 1. Livingstone Jan Thiel Resort| De VakantieDiscounter
 2. Chogogo Dive & Beach Resort | Tui
 3. Morena Resort Appartementen en Villa’s| Tui

Verder zijn er veel kleinere dorpen waar weinig tot geen faciliteiten zijn. Deze dorpen zijn niet gericht op toerisme, daar wonen de lokale inwoners van Curaçao. Dat maakt het zeker niet minder mooi, ook het platteland van Curaçao heeft haar schoonheden. Het mooiste hieraan zijn de stranden. Grote Knip, Kleine Knip, Cas Abou, Playa Grandi vind je allemaal aan de rustige kant van Curaçao.

Flamigo Nederlandse Antillen

Sint Willibrordus

Met een huurauto ben je in 33 minuten bij Sint Willibrordus vanaf Willemstad. Dit kleine dorp staat bekend om de Rooms-katholieke kerk en het landhuis van Jan Kock waar veel flamingo’s te zien zijn. Bij Sint Willibrordus vind je Draaibooi Beach, een lokaal strand tussen 2 kliffen. Hier kun je heerlijk barbecueën en relaxen in een van de palmhutten of hangmatten.

Hotels bij Sint Willibrordus:

 1. Kunuku Aqua Resort – De VakantieDiscounter
 2. Flamingo Park – Kras
 3. Pura Vida vakantiehuis – Booking.com
Strand bergen mensen

Westpunt

Westpunt is het meest noordelijke dorpje. Het dorp is bekend om de prachtige kleine stranden; Playa Kalkie en Playa Jeremi. Even verderop liggen de populaire Grote Knip en Kleine Knip. Aan de andere kant van Westpunt ligt het Shete Boka National Park.

Accommodaties bij Westpunt:

 1. Malika Apartments | Booking.com
 2. Marazul Dive Resort | Booking.com
 3. Kura Hulanda Lodge & Beach Club | Booking.com
hotel bij strand

Lagun

Lagun is een klein vissersdorpje in het noorden. Het authentieke vissersdorpje ligt op 40 km van Willemstad en staat bekend om de prachtige baai ‘Playa Lagun’. Dit strand is populair om z’n adembenemende onderwaterwereld en de schildpadden die in de baai worden gespot. Vissers vertrekken in de vroege ochtend met hun bootje de zee op en komen in de middag terug op het strand met hun vangst. De vangst wordt ter plekke klaargemaakt voor de verkoop.

Accommodaties bij Lagun:

 1. Bahia Apartments & Diving | TUI

Barber

Barber is bekend om de oudste kapokboom van Curaçao, de grote boom is meer dan 800 jaar oud. De enorme wortels steken ver boven de grond uit. De boom staat in het nationale park Hofi Pastor Park dat voor iedereen toegankelijk is. Verder is er in het dorpje Barber weinig te beleven voor toeristen.

Tera Korá

Tera Korá ligt ongeveer 20 km boven Willemstad. Het dorp heeft een centrale ligging op het eiland. De naam Tera Korá betekent letterlijk Rode Aarde. Alle straten in het dorp zijn vernoemd naar andere gesteentes. Tera Korá heeft 3700 bewoners en er zijn diverse faciliteiten in het dorp zoals een supermarkt en een bank.

Steden op Curaçao