Bestemmingen op Curaçao

 

 

Kies uit één van de droombestemmingen op Curaçao! 

Waar wil je verblijven tijdens je vakantie op Curaçao?

Curaçao heeft een oppervlakte van 444 km2. Dat is te vergelijkbaar met Texel (463 km2). Het is dus een relatief klein eiland, maar er zijn genoeg leuke accommodaties te vinden. Maar wat is een leuke bestemming om te verblijven tijdens je vakantie? Er zijn een aantal toeristische plekken op het eiland, zoals de hoofdstad Willemstad, Jan Thiel en Mambo Beach (in Willemstad). De meeste accommodaties vind je dan ook op deze drie bestemmingen in het zuiden van het eiland.
Verder zijn er veel kleinere dorpen waar weinig tot geen faciliteiten zijn. Deze bestemmingen zijn niet gericht op toerisme en hier wonen vooral de locals. De mooiste stranden van Curaçao vind je overigens richting Westpunt en zijn vanaf Willemstad binnen 40 tot 60 minuten te bereiken met een auto.

strand met ligbedjes

Mambo Beach

Het populaire en toeristische Mambo Beach ligt officieel in Willemstad, maar met de vele accommodaties, gezellige restaurants, strandtentjes en winkels die je op Mambo Beach hebt, is het een begrip geworden op Curaçao.

Sint Willibrordus

Sint Willibrordus ligt ten noordwesten van Willemstad. Het is een dorp met enkele honderden inwoners en is vooral bekend om de Rooms-katholieke kerk. De kerk is ontworpen door een Rotterdamse Architect.

Daarnaast is Sint Willibrordus bekend om de zoutpannen waar vaak vele flamigo’s te zien zijn. Dit is een leuke bezienswaardigheid. Ben je naar één van de stranden richting Westpunt geweest? Rijd op de terugweg langs de zoutpannen, want aan het eind van de dag heb je grote kans de felroze flamingo’s te spotten in Sint Willibrordus.

Jan Thiel baai

Accommodaties in Jan Thiel

Wil je verblijven in de gezellige en toeristische Jan Thiel Baai? Bekijk het overzicht hotels, appartementen, en resorts in Jan Thiel.

Westpunt

Westpunt is het meest noordelijke dorpje. Het dorp is bekend om de prachtige kleine stranden; Playa Kalkie en Playa Jeremi. Verder is er weinig te doen in het dorpje. De eerste supermarkt vind je op een kwartiertje rijden van Westpunt.

Lagun

Lagun is een klein vissersdorpje in het noorden. Het authentieke vissersdorpje ligt op 40 km van Willemstad. Lagun is bekend om de prachtige baai ‘Playa Lagun’. Verder is er voor toeristen niet zoveel te doen in het dorp en bevind je je echt tussen de locals.
Playa Lagun is populair om z’n adembenemende onderwaterwereld en is een populaire plek om te snorkelen. Dagelijks worden er schildpadden in de baai gespot. Vissers vertrekken in de vroege ochtend met hun bootje de zee op en komen in de middag terug op het strand met hun vangst. De vangst wordt ter plekke klaargemaakt voor de verkoop.

hotel bij strand

Bahia Apartments & Diving ***

Elke dag genieten van de rust, azuurblauwe zee en schildpadden spotten vanaf je terras? Boek je vakantie bij Bahia Apartments & Diving, gelegen bovenop de rotsen van de prachtige baai Playa Lagun.

Barber

Barber is bekend om de oudste kapokboom van Curaçao, de grote boom is meer dan 800 jaar oud. De enorme wortels steken ver boven de grond uit. De boom staat in het nationale park Hofi Pastor Park dat voor iedereen toegankelijk is. Verder is er in het dorpje Barber weinig te beleven voor toeristen.

Tera Korá

Tera Korá ligt ongeveer 20 km boven Willemstad. Het dorp heeft een centrale ligging op het eiland. De naam Tera Korá betekent letterlijk Rode Aarde. Alle straten in het dorp zijn vernoemd naar andere gesteentes. Tera Korá heeft 3700 bewoners en er zijn diverse faciliteiten in het dorp zoals een supermarkt en een bank.

Willemstad

De populaire hoofdstad Willemstad is de bekendste stad van het eiland en populair onder toeristen. Wil je tijdens je vakantie in Willemstad verblijven? Bekijk het overzicht hotels, appartementen en resorts in Willemstad.

 

Steden op Curaçao

Kaart in het midden plaatsen
Verkeer knop
Fietsend
Transit
Artboard facebook google+ instagram linkedin maps pinterest twitter vimeo youtube world