Sint Willibrordus

De perfecte uitvalsbasis op Curacao!

Sint Willibrordus – Beroemd om het Kunuku Aqua Resort

Vanuit Sint Willibrordus kun je perfect Curaçao verkennen. Je vindt hier de mooiste stranden bij de Porto Mariebaai, kunt op loopafstand flamingo’s spotten en met de auto ben je zo bij de hotspots van Curaçao! De luchthaven, het Sea Aquarium, de struisvogelfarm, Westpunt en het Christoffelpark liggen allemaal op steenworp afstand.

Het rustige Sint Willibrordus is voor gezinnen met kinderen helemaal ideaal, door het ondiepe water bij de stranden van de Porto Mariebaai en het Kunuku Aqua Resort! Het Kunuku Aqua Resort is nog vrij nieuw, maar enorm populair. Het resort is netjes en comfortabel, en heeft een waterparadijs op het resort zelf! Bekijk alle informatie bij VakantieDiscounter, een voordelige reisaanbieder.

Resort Curaçao

Kunuku Aqua Resort

De droom van elk kind.. in een resort verblijven met een waterparadijs om je heen! Voor gezinnen is het ideaal, de kinderen hebben zoveel plezier dat papa en mama heerlijk kunnen relaxen.

Bekijk de aanbiedingen en mogelijkheden om te verblijven op het Kunuku Aqua Resort bij de VakantieDiscounter!

Supermarkt

In Sint Willibrordus vind je geen grote supermarkten, zoals in Willemstad. Wel vind je hier Toko Williwood, een simpel supermarktje en café. Je kan er heerlijke burgers halen met een biertje of wat fris.

Aan de Weg naar Westpunt vind je een paar kleine supermarkten, op 9 min. rijden van Sint Willibrordus. Hier zit de Big New Minimarket, Quality Supermarket en de Wung Hing Supermarket.

De mooiste stranden van Sint Willibrordus

Bij Sint Willibrordus liggen schitterende parelwitte stranden op 8 minuten afstand met de auto. Bij de PVarkens Porto Marieorto Mariebaai vind je Playa Porto Marie, Playa Kas Abao en Playa Draaibooi met palmbomen en een kleurrijke onderwaterwereld. Mooie, nette stranden en de faciliteiten maken de Porto Mariebaai zo fijn. En niet te vergeten Woody en Willy, de 2 varkentjes die ook lekker relaxen op het strand van Playa Porto Marie! Verder kan je hier heerlijk zwemmen, snorkelen, duiken en zonnen. Met de kids op vakantie? Dat is ontspannen voor de ouders want het zeewater is ondiep.

Flamingo’s spotten

Op 1 km afstand van Sint Willibrordus vindt je een flamingo kijkplaats, vlakbij het landhuis van Jan Kok. De flamingo’s broeden op Bonaire, maar komen voor het voedsel naar Curaçao. Kom ’s ochtends vroeg, tussen 06:30 en 07:30 uur zodat je de meeste kans hebt om een groep flamingo’s te spotten!

Op vakantie naar Curaçao?

Landhuis Jan Kok

Bij de flamingo kijkplaats vindt je ook het landhuis van een wrede slavenmeester uit de 18e eeuw, Jan Kok. Het is nu een toeristische hotspot waar Nena Sanchez, een lokale kunstenares woont en haar galerie heeft. Ze laat je (behalve op maandag) graag haar huis en werk zien, de schilderijen zijn leuk als souvenirs. Daarnaast kan je vanaf het terras de oude zoutpannen zien waar de flamingo’s op af komen om voedsel te zoeken. Voor de sportievelingen loopt er een wandelpad van 45 minuten naar de Bullenbaai, waar je de inlaat van de zoutpannen kunt zien.

Sint Willibrorduskerk Curaçao

Kerk Sint Willibrordus

Het mooiste gebouw van Sint Willibrordus is de kerk, niet te missen! De Rooms-Katholiek kerk is onlangs opgeknapt en ziet er weer prachtig uit. ’s Avonds is de kerk mooi verlicht en overdag lopen er geiten en varkentjes om heen.

Huwelijksreis curacao kura lodge

Coral Estate Villas

Vlakbij Sint Willibrordus vind je het prachtige, rustige Coral Estate. Met aan de ene kant zicht op de Caribische Zee, en aan de andere kant de zoutpannen. Je boekt hier een ruime villa, met een privézwembad, en je zit dichtbij Rif St. Marie, het mooiste duik- en snorkel rif van heel Curaçao. Aan het einde van de dag relax je bij de populaire beachclub Karakter met je favococktail. Bekijk hier de villa’s van Coral Estate bij VakantieDiscounter.

 

Spetter plezier op het Kunuku Aqua Resort Curaçao!

Kunuku Aqua Resort

Tussen Sint Willibrordus en Julianadorp ligt het Kunuku Aqua Resort. Dit grote resort in Caraïbische stijl is vooral voor de kinderen een paradijs, zwembaden, glijbanen, speeltuinen en voetbalvelden liggen over het resort verspreid! Het resort is vrij nieuw, en ligt er supernetjes bij. Ook vind je er een sfeervol, half open restaurant en een cocktail bar! Bekijk hier de aanbiedingen van Kunuku Aqua Resort bij de VakantieDiscounter.

 

Enthousiast geworden? Boek hier je vakantie naar Sint Willibrordus!