Willemstad

 

Ontdek Willemstad, de kleurrijke hoofdstad van Curaçao

 

Willemstad is de hoofdstad van het Caribische eiland en telt ongeveer 140.000 inwoners. Willemstad wordt ook wel het Amsterdam van het westelijk halfrond genoemd door de Hollandse architectuur die je terugziet in de stad. En dat is mede door de vele kleurrijke koopmanshuizen die je er ziet. De binnenstad van Willemstad is door UNESCO op de wereld erfgoedlijst geplaatst. En dat is niet voor niets, Willemstad is prachtig! Lees verder over alle leuke bezienswaardigheden en activiteiten in Willemstad.

Op vakantie naar Willemstad?

Willemstad op de kaart

Wereldberoemde Pontjesbrug

De Sint Annabaai loopt door Willemstad en verdeelt de stad in twee delen; Otrobanda en Punda. De wereldberoemde Koningin Emmabrug verbindt de twee delen met elkaar. De Koning Emmabrug staat beter bekend als de Pontjesbrug en wordt ook wel ‘Swinging old lady’ genoemd. De houten Pontjesbrug is 168 meter lang en drijft op 16 pontons. Wanneer de Pontjesbrug ‘open’ gaat, drijft de hele lengte naar de kade van Otrobanda. Wanneer je op dat moment toch naar andere kant van Willemstad wilt, kan je de veerpont nemen die iets verderop ligt. De Pontjesbrug is een leuke bezienswaardigheid in Willemstad!

Koningin Julianabrug

In 1974 werd een tweede brug over de Sint Annabaai geopend, de Koningin Julianabrug. De brug heeft een hoogte van 56,4 meter, zodat ook grote zeeschepen onder de brug door kunnen varen. Wanneer je over de brug rijdt, heb je een mooi uitzicht over Willemstad. De Koningin Julianabrug is alleen toegankelijk voor autoverkeer. Door de bewegelijke constructie en de wind mogen voetgangers en fietsers niet over de brug.
In 1967 tijdens de bouw van de brug is de constructie ingestort. Hierbij kwamen 15 personen om het leven. Door deze ramp vermijden sommige inwoners de Koningin Julianabrug nog steeds. Volgens hen zou er een vloek heersen hoge brug.

Otrobanda

Otrobanda is één van de twee delen van Willemstad. Otrobanda betekent ‘de overkant’. Otrobanda heeft vele kronkelende straatjes. De wijk heeft hierdoor een intiem karakter. In Otrobanda ligt het winkelcentrum ‘Renaissance Mall & Rif Fort’.

Renaissance Mall

Renaissance Mall is een luxe winkelcentrum met meer dan 50 winkels. Merken als Guess, Tommy Hilfiger en Breitling hebben een winkel in het luxe shoppingcenter. Maar je vindt er ook toeristische winkeltjes en zelfs een winkel met Delfts Blauw! In de Renaissance Mall zitten ook diverse gezellige barretjes en restaurantjes.

Restaurant de Gouverneur

De gouverneur is het bekendste restaurant in Willemstad. Vanuit het sfeervolle restaurant in Otrobanda kijk je uit over de handelskade van Willemstad. Daarnaast kun je bij Restaurant de Gouverneur heerlijk eten.

Punda

Punda is het andere deel van Willemstad. Punda betekent letterlijk ‘punt’. De wijk Punda is het belangrijkste winkelgebied van de stad. Punda en Otrobanda zijn sinds 1886 met elkaar verbonden door de Pontjesbrug. In de wijk Punda ligt ook de bekende en kleurrijke handelskade.

Kleurrijke handelskade van Willemstad

De handelskade is het meest gefotografeerde plekje van Willemstad. Op de fotogenieke handelskade zie je de kleurrijke koopmanshuizen die kenmerkend zijn voor Willemstad. De handelskade heeft in het verleden de basis gelegd voor de economie op het eiland. Dit was de plek waar alle schepen aan het laden en lossen waren en waar veel handel werd gedreven. Tot begin 2018 vond je hier ook de bekende drijvende fruitmarkt. Elke dag kwamen gammele bootjes vanuit Venezuela om hun groente en fruit te verkopen aan de handelskade van Willemstad. Begin 2018 voerde de president van Venezuela een grensblokkade in waardoor de drijvende fruitmarkt na meer dan 100 jaar verleden tijd werd.

Wat te doen in Willemstad?

Wat is er allemaal te doen in Willemstad? Willemstad is een heerlijke stad om te verblijven. Bekijk de wereldbekende bruggen, slenter door de gezellige straatjes en ontdek de bekende borden ‘Dushi’ en ‘Curacao’. Er zijn nog veel meer bezienswaardigheden en activiteiten in Willemstad. We zetten de leukste activiteiten voor je op een rij, zodat jij je niet hoeft af te vragen ‘wat te doen in Willemstad’

Grotten van Hato

Een bekende bezienswaardigheid in Willemstad zijn de Grotten van Hato. De grotten liggen nabij de luchthaven.

Dushi Curacao

In de binnenstad van Willemstad vind je de bekende grote letters die de woorden Dushi en Curacao vormen. Een foto van deze bekende plek in Willemstad mag niet ontbreken tijdens je vakantie.

Fort Amsterdam

Fort Amsterdam ligt in de wijk Punda aan de Sint Annabaai. Het gebouw is van de regering. Het fort dient ook als gouverneurswoning en je kan de kerk in Fort Amsterdam bezichtigen.

Sea Aquarium

Een bezoek aan het Sea Aquarium mag niet ontbreken als je in Willemstad bent, zeker als je met kinderen op vakantie bent, mag dit niet ontbreken.

Winkels Willemstad

Als je wilt winkelen, moet je in Willemstad zijn! In Willemstad zijn veel winkels. Zo heb je in Otrobanda winkelcentrum Renaissance Mall & Rif Fort en in de straatjes van Punda kun je ook terecht als je lekker wilt shoppen. Bijna dagelijks leggen er grote cruiseschepen aan in Willemstad. De vele toeristen winkelen in de Breedestraat van Punda en in winkelcentrum Renaissance. Lees hier alles over winkelen op Curaçao.

Renaissance Mall

Weer in Willemstad

Bekijk onderstaand het actuele weer in Willemstad.

Overzicht bezienswaardigheden

In Willemstad zijn tal van bezienswaardigheden. Op deze pagina hebben we al een aantal van bezienswaardigheden benieuwd die je zeker niet mag missen. Onderstaand een overzicht van bezienswaardigheden in Willemstad.

Tijd in Willemstad

Hoe laat is het in Willemstad? Bekijk onderstaand de actuele tijd in Willemstad.

  • Tijd in Willemstad
Vakantie Nederlandse Antillen

Vakantie Willemstad

Enthousiast over de kleurrijke Caribische stad? Boek een vakantie naar Willemstad en geniet van de heerlijke combinatie van zon, Caribische zee, parelwitte stranden en prachtige bezienswaardigheden. Ben je op zoek naar all inclusieve vakanties? Bekijken het aanbod bij Tui, Kras of Corendon.

Kan je niet langer wachten? Zoek en vergelijk dan een voordelige last minute. VakantieDiscounter en D-reizen hebben vele last minute deals naar Willemstad.

 

Liever zelf je vakantie samenstellen?

 

Enthousiast over Willemstad? Boek jouw vakantie!