De Christoffelberg

 

Het hoogtepunt van je vakantie op Curaçao!

 

Uitzicht over de helderblauw Caribische zee..

Wil je een prachtig uitzicht over Curaçao en over de helderblauwe de Caribische zee? Dat kan! Beklim de Christoffelberg. De Christoffelberg ligt in het Christoffelpark in het noordwesten van het tropische eiland. Deze bijzondere bezienswaardigheid is 372 meter hoog. En deze hoogte geeft je een prachtig uitzicht!

Vakantie Curaçao boeken? Bekijk de populairste aanbiedingen!

 

Openingstijden Christoffelberg

Het park is van maandag tot zaterdag van 07:30 uur tot 16:00 uur geopend. Op zondag is het Christoffelpark geopend vanaf 6:00 uur tot 15:00 uur. Houd er rekening mee dat je na 10:00 uur niet meer aan de klim mag beginnen.

Prijzen entree Christoffelpark en berg

Bij het betalen van de entreeprijs voor het Christoffelpark heb je direct betaald voor de Christoffelberg, en het Savonet museum.

  • 25 Antiliaanse Gulden voor volwassenen
  • 7,50 Antilliaanse Gulden voor kinderen van 6 tot 12 jaar
  • Kinderen onder de 6 jaar hebben gratis toegang
  • 15 Antilliaanse Gulden per persoon voor groepen van minstens 15 personen

De Christoffelberg beklimmen

Durf jij het aan om de Christoffelberg te beklimmen? Als je een goede conditie hebt, ben je met een 1 uur tot 1,5 uur op de top. Ben je wat minder getraind? Houd er dan rekening mee dat het een pittige klim kan zijn.

De laatste 25 meter is echt klimmen, maar het indrukwekkende uitzicht is zeker de moeite waard. Wil of kun je de laatste meters niet klimmen? Geen probleem, ook hier geniet je al van een prachtig uitzicht. Wil jij naar de top? Neem dan de volgende tips mee wanneer je de Christoffelberg gaat beklimmen.

Tips:

berg

  • Zorg voor goede schoenen, dus geen slippers!
  • Het is erg warm, zorg daarom voor voldoende drinken en anti-zonnebrand. Bescherm ook je hoofd tegen de zon.
  • Vertrek vroeg in de ochtend, rond 08:00 of 09:00 uur, wanneer het nog niet zo heet is.

 

 

 

 

Icoon

Gevaarlijk?

Als je begint aan de klim van de Christoffelberg lijkt het eerst een makkie. Als snel verandert het, het laatste stuk naar de top is echt klimmen, van rots naar rots. Dit laatste stuk is niet ongevaarlijk, dus je moet goed opletten.

Verhalen van ongelukken op de Christoffelberg zijn er bijna niet, op enkele kleine ongelukjes na.

Icoon

Reviews

De reviews over het beklimmen van de Christoffelberg zijn erg positief! ‘De klim meer dan waard’, ‘wat een mooie maar ook zware tocht’.

Een aanrader dus! Verder kan je de Christoffelberg beklimmen als je gezond en fit bent, je hoeft hiervoor geen ervaring te hebben. Wel raadt iedereen aan om voldoende water mee te nemen.