Flamingo's op Curaçao

 

De mooiste plekken waar je flamingo’s tegenkomt!

In elke top 10 tips/bezienswaardigheden voor een vakantie naar Curaçao zie je het wel staan, flamingo’s spotten! Dit is een absolute must-see, en er zijn meerdere plekken waar je deze roze vogels kan bekijken. Op deze pagina vind je tips om flamingo’s ontdekken op Curaçao, en om je vakantie dichtbij flamingospots te boeken.

Vakantie Curaçao? Bekijk de aanbiedingen van Tui!

Autoroute om flamingo’s te bekijken

Op Curaçao zijn meerdere flamingospots. Om deze allemaal te bekijken kan je het beste met de auto gaan, en zo van plek naar plek te reizen. Heb je nog geen auto gereserveerd tijdens je vakantie naar Curaçao? Huur een auto bij TUI cars, dé betrouwbare autoverhuurder. Betalen kan met een creditcard, maar ook per automatische incasso. Hier vind je dé plekken op Curaçao waar je naartoe moet om flamingo’s te zien. Veel plezier!

Jan Thiel

Nummer 1 van de plekken om een flamingo te spotten tijdens je vakantie op Curaçao is op Jan Thiel! Het natuurgebied van Jan Thiel was vroeger een zoutplantage. Op deze zoutplantage vind je een prachtig landhuis. Dit landhuis is net gerestaureerd. Zeker de moeite waard om te bezoeken!

Je kan een hele mooie wandeling maken vanaf de Jan Thielbaai naar Mambo Beach. Je loopt dan om het zoutmeer heen. Tijdens je wandeling kom je veel krijsende parkieten en cactussen tegen. Ook kom je op een prachtig strandje uit, waar je even kan relaxen.

Op Jan Thiel vind je meestal maar een paar flamingo’s. Voor een meer vol flamingo’s kan je beter naar een van de volgende plekken gaan!

Jan Thiel Strand Curacao

Vakanties in Jan Thiel

Naast dat je er flamingo’s kunt spotten vindt je er ook de mooiste hotels in een prachtige omgeving. Bekijk hier de hotels in populair Jan Thiel van Tui!

Jan Kok, flamingo sanctuary

Hier vind je een speciale kijkpost om de flamingo’s te bekijken. Langs de weg van Willemstad naar Sint Willibrordus vind je het landhuis van Jan Kok, met daarbij het zoutmeer met de flamingo’s. Tussen 06:30 en 07:30 uur heb je de meeste kans op een zoutmeer vol met flamingo’s!

Je kan de auto langs de kant van de weg parkeren, bij de friettent ‘Grote Berg Patat’. De flamingo’s zie je hier alleen van een afstand. Om echt dichtbij een flamingo te komen kan je het beste naar de volgende plek gaan..

Sint Michielsbaai Curaçao

Vanuit Willemstad volg je de weg naar Bullenbaai. Als je een grote zoutpan tegenkomt ben je er; op Sint Michielsbaai! Hier heb je de meeste kans om flamingo’s te zien en kun je super dichtbij een flamingo komen.

Omdat Sint Michielsbaai nog niet zo bekend is, is het hier meestal erg rustig en heb je het rijk alleen! Ook hier kun je prachtig wandelen, buiten het regenseizoen om wandel je vanuit Sint Michielsbaai naar het dorpje Sint Michiel.

Resort Curaçao

Oasis Coral Estate Resort | TUI

Dit prachtige resort ligt dichtbij Sint Willibrordus en heeft een eigen zoutmeer met flamingo’s!

 

 

Kras flamingo park

Flamingo park

Curaçao | KRAS

Dit ecopark ligt dichtbij de flamingo spotplaats Jan Kok! Geniet hier van de rust en de dieren om je heen.

 

 

Flamingo’s bekijken tijdens je vakantie op Curaçao?