Spot een flamingo op Curaçao!

Must-see tip: flamingo’s spotten op Curaçao

In elke top 10 tips/bezienswaardigheden voor een vakantie naar Curaçao zie je het wel staan, flamingo’s spotten! Dit is een absolute must-see, en op Curaçao zijn er meerdere plekken waar je deze roze vogels kan bekijken. Op deze pagina vind je tips om flamingo’s te spotten op Curacao, en om je vakantie dichtbij flamingo spots te boeken!

Grote vogel

Flamingo meer bij het resort

Op het Oasis Parcs Coral Estate resort is een meer, waar vaak flamingo’s zijn! Vergelijk de aanbiedingen met D-reizen.

Autoroute

Op Curaçao zijn meerdere flamingo spots. Om deze allemaal te bekijken kan je het beste met de auto gaan, en zo van plek naar plek te reizen. Heb je nog geen auto gereserveerd tijdens je vakantie naar Curaçao? Huur er dan een bij TUI cars, dé betrouwbare autoverhuurder. Betalen kan met een creditcard, maar ook per automatische incasso.

Hier vind je dé plekken op Curaçao waar je flamingo’s kunt spotten. Veel plezier!

Jan Thiel 

Nummer 1 van de plekken om een flamingo te spotten tijdens je vakantie op Curaçao is op Jan Thiel! Het natuurgebied van Jan Thiel was vroeger een zoutplantage, het landhuis is onlangs gerestaureerd is de moeite waar om te bezichtigen. Je kan een hele mooie wandeling maken vanaf de Jan Thielbaai naar Seaquarium Beach. Je loopt dan om het zoutmeer heen en komt, naast krijsende parkieten en cactussen nog een prachtig strandje tegen waar je even kan relaxen. Let op, je komt hier meestal maar een paar flamingo’s tegen. Voor een meer vol flamingo’s kan je beter naar een van de volgende plekken gaan!

Jan Kok, flamingo sanctuary

Hier vind je een speciale kijkpost om de flamingo’s te bekijken. Langs de weg van Willemstad naar Sint Willibrordus vind je het landhuis van Jan Kok, met daarbij het zoutmeer met de flamingo’s. Tussen 06:30 en 07:30 uur heb je de meeste kans op een zoutmeer vol met flamingo’s! Let op; er zijn hier autodieven actief. Je kan de auto langs de kant van de weg parkeren, bij de friettent ‘Grote Berg Patat’. De flamingo’s zie je hier alleen van een afstand, om echt dichtbij een flamingo te komen tijdens je vakantie op Curaçao kan je het beste naar de volgende plek gaan..

icon

Auto huren

Heeft u al een auto gehuurd? De wegen op het eiland zijn niet ingericht op fietsers en wandelaars, de lokale bevolking doet alles per auto!

Sint Michielsbaai Curaçao

Vanuit Willemstad volg je de weg naar Bullenbaai. Als je een grote zoutpan tegenkomt ben je er; op Sint Michielsbaai! Hier heb je de meeste kans om flamingo’s te zien en kun je super dichtbij een flamingo komen. Omdat Sint Michielsbaai nog niet zo bekend is, is het hier meestal erg rustig en heb je het rijk alleen! Ook hier kun je prachtig wandelen, buiten het regenseizoen om wandel je vanuit Sint Michielsbaai naar het dorpje Sint Michiel.

Resort Curaçao

Oasis Coral Estate Resort | TUI

Dit prachtige resort ligt dichtbij Sint Willibrordus en heeft een eigen zoutmeer met flamingo’s!

 

 

Kras flamingo park

Flamingo park

Curaçao | KRAS

Dit ecopark ligt dichtbij de flamingo spotplaats Jan Kok! Geniet hier van de rust en de dieren om je heen.

 

 

Andere dieren op Curaçao

Ben jij een echte dierenliefhebber? Wil je alle bijzondere diersoorten van Curaçao ontdekken dan kan je volgende dieren niet overslaan.

Sea Aquarium Park

Flamingo’s kun je ook bekijken in het Sea Aquarium Park! De flamingo’s zijn daar terecht gekomen nadat ze gered waren van olievervuiling. Na de lange verpleegperiode konden ze niet meer in het wild overleven, vandaar dat ze nog steeds leven op het Sea Aquarium Park. Je mag ze zelfs voeren!

Verder vindt je nog veel andere waterdieren in het park, waaronder zeepaardjes, zeeleeuwen, zeesterren, schildpadden, roggen, dolfijnen, pijlstaartroggen en zelfs verpleegsterhaaien.

SchildpaddenSea turtle Curaçao

Zeeschildpadden vind je op Curaçao! Hiervoor kan je het beste gaan snorkelen, met een gids als je bijvoorbeeld op een excursie naar klein Curaçao gaat. Je mag ze niet aaien maar je kan wel heel dichtbij komen.

VarkensVarkens Porto Marie

Op Curaçao vind je 2 zwemmende varkentjes, Woody en Willy. Deze varkens vind je bij Sint Willibrordus, op het strand Playa Porto Marie. Dit kan je heel goed combineren met een bezoekje aan de flamingo spot Jan Kok.

Herten

Herten op Curaçao, echt waar! In het Christoffelpark vind je witstaartherten. Ga mee met een jeepsafari tour of ontdek zelf deze mooie beestjes.

Stranden

Deze autoroute met de verschillende hotspots zijn prima te combineren met een stranddagje. Wat dacht je van eerst flamingo’s bekijken, en daarna door naar een relax dagje op het strand? Op Curaçao vind je de mooiste stranden… Veel daarvan vind je in Westpunt, zoals de Grote Knip en andere stranden. De stranden in Westpunt zijn minder toeristisch als in Willemstad. Lees hier meer over de top 10 stranden op Curaçao!

Flamingo’s bekijken tijdens je vakantie op Curaçao?

 

Artboard facebook google+ instagram linkedin maps pinterest twitter vimeo youtube world