De grotten van Hato bezoeken
Eerst kom je in de tuin terecht. Die bezoek je zonder een gids, maar je krijgt wel uitleg op een papier. Daar staan de verschillende bomen en cactussen op. Ook kom je daar langs een rotswand met de grottekeningen van de Arowakken indianen.
De grotten zelf bezoek je onder begeleiding van een gids. Extra leuk, want die verteld je van alles over de geschiedenis van Curaçao. De grotten bestaan uit meerdere kamers, waar je een voor een langs gaat. De gids verteld ook hoe de grotten zijn ontstaan, en hoe het donker het is als er geen lampen zijn. Onderweg kom je ook nog wat vrolijke vrienden tegen, vleermuizen die zich nestelen in de grotten.
Praktische informatie
Alle informatie die je nodig hebt voor je bezoek aan de grotten van Hato.
Warm: Grotten zijn vaak wat koeler, maar omdat de grotten van Hato boven de grond liggen is het er warm en benauwd.
Lange trap: Voordat je echt in de grotten bent moet je een lange trap op. Dat maakt het minder geschikt voor mensen die slecht ter been zijn.
Openingstijden: 09:00 – 17:00 uur van maandag t/m zondag.
Tours: Elk uur vertrekt er een rondleiding, de laatste gaat om 16:00 uur van start. Ook in het Nederlands!
Kosten: Voor volwassenen is het 14 gulden, voor kinderen 10,5 gulden.
Locatie: De grotten van Hato liggen bij het vliegveld van Curaçao, aan de Franklin D. Rooseveltweg in Willemstad.
Aanrader! De ervaringen over een bezoek aan de grotten van Hato zijn erg positief! Leuk om meer over de geschiedenis van het eiland te weten.
Indrukwekkende geschiedenis
In de grotten van Hato verstopten gevluchte slaven zich voor hun meesters. Ze verbleven er vaak maanden achter elkaar. Indrukwekkend genoeg, maar voordat de Europeanen aan boord kwamen van Curaçao werden de grotten al bewoond door de Arowakken indianen.
De Arowakken indianen leefden vroeger op Curaçao, en van hen zijn 1500 jaar oude grottekeningen gevonden. Die grottekeningen worden ook wel petroglyphen genoemd, gekraste afbeeldingen in de rotswanden.
Ook leuk om te bezoeken
Shete Boka National Park! Daar vind je de Boka Tabla, een grot met twee ingangen. Aan de ene kant geopend vanaf het land, en vanaf de andere kant stroomt de opgestuwde zee naar binnen. Shete Boka National Park ligt aan de andere kant van Curaçao, bij Westpunt. Lees er hier meer over.