Klein Curaçao

Op excursie naar een tropisch paradijs!

Over klein Curaçao

Wil je het echte tropische vakantiegevoel van de Caraïben ervaren? Een parelwit zandstrand, een azuurblauwe zee met een prachtige onderwaterwereld, klein Curaçao is echt een tropisch paradijs. Klein Curaçao ligt op 25 kilometer afstand vanaf Curaçao, en is ongeveer 2 vierkante kilometer in omtrek.

Het strand van dit mooie eiland staat bekend als een van de mooiste ter wereld. Dit adembenemende onbewoonde eiland wil je gezien hebben!

Prijzen excursies

De prijzen voor de excursies beginnen vanaf € 79,- en lopen op tot max. € 128,-, en het geld meer dan waard. Vaak betaal je met cash tijdens de boottrip, let er dus op dat je contant geld meeneemt. De excursie naar klein Curaçao begint met de heenweg naar het eiland, en het ontbijt.

De heenweg is wat ruig, lees het advies als je weleens last hebt van zeeziekte. Daarna is er de lunch, met bijvoorbeeld een BBQ. Ondertussen kan je een paar uur het eiland verkennen, snorkelen, wandelen naar de vuurtoren en de scheepswrakken, en natuurlijk heerlijk relaxen op het mooie strand!

Bij een reis naar Curaçao met TUI kan je gemakkelijk vooraf of ter plekke een excursie boeken naar het paradijs; klein Curaçao!

Bij TUI  boek je jouw vakantie mét excursie naar klein Curaçao

 

Schildpadden spotten Sea turtle Curaçao

Wil je schildpadden spotten? Dan is een excursie naar klein Curaçao perfect! Duik de felblauwe zee in en grote kans dat je zeeschildpadden tegenkomt. Schildpadden eten zeegras en algen, en dat vinden ze voor de kust van het rustige eiland.

De dieren zijn niet bang voor mensen, je kan dichtbij de schildpadden snorkelen. Deze leuke beestjes zwemmen heerlijk relaxed door het water en zijn heel leuk om naar te kijken. Raak ze alleen nooit aan, dit is slecht voor de schildpadden omdat hun magnetische veld dan wordt verstoord.

Snorkelen klein Curaçao

Naast schildpadden zwemmen er rondom klein Curaçao vele kleurrijke tropische vissen. Het is één van de mooiste plekken om te snorkelen tijdens je vakantie. Duik in de prachtige onderwaterwereld en bekijk de vele felgekleurde vissen, koraal en sponzen. Je kijkt je ogen uit!

Vuurtoren klein Curaçao

Excursie Klein Curacao

Het eiland is slechts 1,7 km² groot en dit maakte het vroeger voor schippers een gevaarlijk eiland. Het is zo klein dat het vanaf de zee nauwelijks te zien was, waardoor er diverse schepen op het eilandje strandde. Daarom werd in 1849 de vuurtoren gebouwd die vele schepen heeft gered.

De vuurtoren is niet meer in gebruik, maar je kan hem wel bekijken! Tijdens je excursie heb je de tijd om de wandeling naar de roze vuurtoren te maken, dit is vanaf het strand een kleine afstand. Smeer je goed in voor de wandeling en let op, de vuurtoren wordt momenteel nog gerenoveerd en is niet honderd procent veilig.

Vergelijk vakanties naar Curaçao bij VakantieDiscounter

 

Scheepswrakken

Klein Curaçao is een plat eiland, wat het voor schepen moeilijk maakt om op te tijd langs het eiland heen te varen. Vooral met de soms harde noordoostenwind, en sterke stromingen strandden er weleens schepen op het eiland. Als je een wandeling maakt over het eiland kom je verschillende scheepswrakken tegen. Meer over de geschiedenis van de scheepswrakken vind je onderaan deze pagina.

 

 

Verschillende excursie mogelijkheden

Excursie Klein curacao Catamaran Black White

Black & White Catamaran

Zeilen door de Caribbean? Ga tijdens je excursie mee met de Black & White Catamaran.

Duur: 2 uur | incl. BBQ-lunch en drinken

Excursie Klein curacao catamaran

Catamaran Jona Lisa

Relax in de loungenetten op de grote en stabiele catamaran tijdens je boottocht naar het idyllische onbewoonde eiland.

Duur: 1,5 uur | incl. ontbijt en BBQ-lunch | open bar | gratis transfer

Excursie Klein Curacao Mermaid

Boottocht met de Mermaid

Kies je voor een boottocht met de Mermaid? Dan mag je gebruik maken van het privé beachhouse.

Duur: 1,5 uur | All-inclusive

Excursie Klein Curacao powerboat

Powerboat

De snelste excursie naar Klein Curacao! Gevoelig voor zeeziekte? Kies dan voor de powerboat.

Duur: 45-60 min. | Kleinschalig: max 10. personen

icoon

Zeeziek

De heenweg tijdens de excursie met één van de catamarans naar klein Curaçao is best ruig. Als je een adrenaline junkie bent zit je dus goed, spannend!

Kan je hier minder goed tegen en heb je vaker last van zeeziekte? Neem dan vooraf al maatregelen, zoals een reispil, of bijvoorbeeld gemberthee. Het personeel is behulpzaam en zal je helpen bij zeeziekte. De terugweg verloopt meestal smooth, en zul je helemaal geen last hebben van zeeziekte!

Icoon

Ervaringen

Als je van plan bent om een excursie naar klein Curaçao te boeken is het handig om te weten wat anderen hiervan vonden. De recensies zijn superlovend, over het personeel, de boten, klein Curaçao zelf en het eten. Het geld meer dan waard!

Wel wordt er aangegeven dat je de heenweg flink last kan hebben van zeeziekte, maar de terugweg niet. The Mermaid is heel populair, Breeze is een feestje en Miss Ann is genieten met een fantastisch mooie powerboat.

Enthousiast over klein Curaçao? Boek jouw vakantie!