Shete Boka National Park

 

 

 

In het puntje van Curaçao, bij het Christoffelpark vind je het Shete Boka National Park. Dit park is zo mooi vanwege de zeven inhammen die je hier vindt. Bij dit kustpark zie je het zeewater met geweld tegen de kustlijn slaat. Dit heeft geresulteerd in een aantal ruige bezienswaardigheden, zoals de Boka Table.

Praktische informatie | Shete Boka

Lees hier alles wat je moet weten voor een bezoek aan Shete Boka National Park.

Entree

De entree voor het park kost 17,50 gulden. Je mag er dan de hele dag rondlopen, en je krijg een kaart mee waarop de route en de inhammen staan.

Auto

Je kan met de auto ook naar de verschillende inhammen op Shete Boka rijden. Maar alsnog zul je ook stukken moeten lopen.

Wandelen

Vanuit Boka Tabla beginnen ook de wandelingen. Je kan kiezen uit twee routes, de Boka Wandomi en de Boka Pistol. Beiden duren een uur, maar dan moet je nog wel weer terug. Als je de route kiest naar Boka Pistol kom je ook langs de broedplaats van zeeschildpadden.

Schildpadden

Het Shete Boka is een broedplaats voor de zeeschildpadden op Curaçao. Je ziet ze alleen helaas niet, tijdens een bezoek aan het park.

Lees hieronder meer over de mooiste plekjes in het Shete Boka Park.

 

 

 

 

De mooiste plekjes van Shete Boka

Shete Boka is met name zo mooi door een aantal ruige bezienswaardigheden. Natuurlijk is de rest van het park ook al heel mooi!

Boka Tabla

Bij Boka Tabla is een grot, met twee ingangen. Je kan er vanaf het land in, en vanaf de andere kant stroomt het zeewater de grot in. Door een smalle trap kun je naar beneden, waar je in de door het water gevormde grot terecht komt. Het water stroomt in en uit de grot, fantastisch om te zien! Buiten de grot kan je, als je goed kijkt, draaikolken zien.

Boka Wandomi

Dit is een hele mooie brug die op natuurlijke wijze door het water is uitgesleten.

Boka Pistol

Deze inham heeft de naam Pistol met een reden! Het water slaat namelijk zo hard tegen de kust aan, dat het door een vernauwing meters de lucht inschiet.

Grotten van HatoOok leuk om te bezoeken

De grotten van Haton! Deze liggen aan de andere kant van Curaçao, bij het vliegveld in Willemstad. Hier zie je de grottekeningen van Indianen die heel lang geleden op Curaçao gewoond hebben. Lees er hier alles over.

 

Al een vakantie naar Curaçao gevonden?

Artboard facebook google+ instagram linkedin maps pinterest twitter vimeo youtube world