Struisvogels in Curaçao

 

 

Op de Curaçao Ostrich Farm!

De snelste lopende vogel vind je ook op Curaçao! De struisvogel komt uit Afrika, maar een Zuid-Afrikaan is ooit op het idee gekomen om deze grappige vogels naar Curaçao te halen. Zo is de Curaçao Ostrich farm ontstaan. Je vindt de struisvogelboerderij dichtbij Willemstad, bij de Sint Joris baai.

Struisvogelboerderij Curaçaovogel

De Curaçao Ostrich farm is een ecologische boerderij. Het bestaat al meer dan 40 jaar, en is over de jaren heen enorm groot geworden. Je gaat ernaartoe voor een tour met een gids, of om op een struisvogel te rijden! Verder vind je er ook nog een souvenirwinkel, een speelplaats en een uitkijkpost. Omdat het dichtbij het natuurgebied van St. Joris ligt is het ook perfect voor een mooie wandeling.

Struisvogel rijden

Hoewel niet iedereen het er over eens is of dit wel verantwoord is, je kan het doen bij de Curaçao Ostrich Farm. En ze letten goed op, je wordt door 2 begeleiders geholpen. Ook mag je er maar een paar minuten op, zodat het niet te zwaar is voor het dier.

Tour

De tour van de boerderij is ook erg populair. Met een gids rij je in een safaritruck over de boerderij. De gids verteld je allerlei leuke en grappige informatie over de struisvogels en de andere dieren. Ook krijg je de kans om zelf een struisvogel te voeren en te aaien. Wat ook nog kan is jezelf door een struisvogel te laten bijten. Wel wat pijnlijk, maar dan weet je wel hoe dat voelt.

Andere dieren op de boerderij

Naast honderden struisvogels, zijn er nog meer dieren op de boerderij. Zo zijn er Australische struisvogels, die emoe’s worden genoemd. Maar je vindt er ook krokodillen, hangbuikzwijnen en schapen zonder vacht.

Zambezi restaurant

In dit mooie restaurant, wat in Afrikaanse stijl is ingericht kun je struisvogel proeven. Ze hebben struisvogelsteak, en struisvogeleieren. Je kunt er heerlijk lunchen, en op vrijdagavond ook dineren op reservering.

klok

Openingstijden

Vanaf 09:00 – 16:30 uur is de struisvogelboerderij geopend

Vanaf 09:00 – 16:00 uur is er elk uur een tour over de boerderij

Vanaf 09:00 – 16:00 uur is het restaurant geopend. Op vrijdagavonden ook voor een diner op reservering!

Aloë Vera Plantagestruisvogels

Op de struisvogelboerderij vind je ook de Aloë Vera Plantage. Daar leer je meer over de geneeskrachtige plant.

Al een vakantie naar Curaçao gevonden?