Winkelen op Curaçao

 

 

Shop till you drop!

Op Curaçao kon je altijd minder goed shoppen als in Nederland. Maar dat is verleden tijd met het nieuwe winkelcentrum Sambil! Ook in Willemstad kun je je slag slaan, bij leuke boetiekjes en luxere winkels. Op deze pagina lees je wat je waar kunt vinden.

Willemstad

De kleurrijke hoofdstad van Curaçao, Willemstad is perfect voor een dagje shoppen. Nadat je de beroemde Pontjesbrug over bent gelopen, en een foto hebt gemaakt bij het ‘Dushi’ standbeeld is het ook wel zo leuk om wat winkels te bekijken. In Willemstad zijn twee wijken waar je goed kunt winkelen, Punda en Otrabanda en de Renaissance shoppingmall.

Openingstijden centrum Willemstad

09:00 – 12:000 & 14:00 – 18:00 uur op maandag t/m zaterdag

*Soms ook op zondag

Curacao

Punda

Punda is sowieso al heel leuk om rond te lopen! Pastel gekleurde huisjes met verschillende boetiekjes en luxe merken zoals Tommy Hilfiger. Naast winkels vind je er ook genoeg gezellige horecagelegenheden voor een gezellige middag. Extra leuk om op donderdag te gaan, tijdens het Punda Vibes-evenement. Je vindt er dan naast winkels ook marktkramen, livemuziek en een vuurwerkshow!

Willemstad

Otrobanda

Otrobanda staat bekend als een onveilige wijk, maar overdag kun je er prima winkelen. Dit is echt gericht op locals, dus je vindt er unieke kleding. Breedestraat is de winkelstraat van Otrabanda, waar je voor leuke prijzen kunt slagen.

Openingstijden winkels Renaissance Mall

09:00 – 19:00 uur op maandag t/m zaterdag

Winkelcentrum Curaçao

Renaissance Mall and Riffort

Dit winkelcentrum vind je aan de kust in Otrabanda. Hier zijn voornamelijk de wat duurdere merken te koop, zoals Buddha to Buddha, Guess, Tiffany & Co maar ook de goedkopere Mango. De prijzen liggen er wel wat hoger als in Nederland, maar sowieso leuk om te bekijken. In de bars vinden van donderdag tot en met zaterdag ook verschillende optredens plaats.

Sambil Curaçao

De Sambil Shopping Mall is nog niet heel lang op Curaçao, maar een absolute aanrader! Je vindt er meer dan 90 verschillende leuke winkels. Hier zijn meer winkels zoals we in Nederland gewend zijn, zoals Victoria Secret, Pandora, Only en Claire’s.

Naast winkels vind je nog veel meer in Sambil! Je kunt rustig je kinderen meenemen, want die spelen onder toezicht in een indoorspeeltuin. Ook kan je hier bowlen, naar de bioscoop, en naar de supermarkt Carrefour. Sambil heeft ook een eigen foodcorner, waar je rustig kan zitten om iets te kiezen uit de 15 aangelegen eettentjes.

Openingstijden Sambil:

10:00 – 21:00 uur op maandag t/m zaterdag

12:00 – 20:00 uur op zondag

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Daarnaast zijn er nog een aantal kleine winkelcentrums op Curaçao.

Zuikertuin Mall

Dit is een overdekt winkelcentrum wat er ook erg leuk uit ziet. Er zijn ongeveer 25 winkels, waaronder echte Nederlandse winkels zoals een DA en een Jamin. Je vindt er ook verschillende restaurants en een versmarkt. Zuikertuin Mall is geopend van 09:00 – 20:00 op maandag t/m zaterdag.

Mambo Beach Boulevard

Dit winkelcentrum ligt bij het strand, dat Mambo Beach en Sea Aquarium Beach wordt genoemd. Hier vind je vooral veel strandspullen, zoals zwemkleding. Op Mambo Beach zijn de winkels en barretjes vaak tot in de avond geopend, tot een uurtje of negen.

Promenade Winkelcentrum

Hier vind je rond de 30 winkels, en 2 restaurants. Het zijn voornamelijk kleding-, schoenen-, sieraden-, en lingeriewinkels van internationale merken. De tijden liggen gelijk aan die van het centrum van Willemstad.

Al een vakantie naar Curaçao gevonden?

Artboard facebook google+ instagram linkedin maps pinterest twitter vimeo youtube world