Cas Abou

 

Het vierde mooiste strand ter wereld!

Cas Abou – Paradijselijk strand

National Geographic zette Cas Abou op de vierde plek in het lijstje van mooiste stranden ter wereld. Cas Abou is dan ook een echt droomstrand; een wit zandstrand, omringt door beboste rotsen en vele palmbomen. En de onderwaterwereld op Cas Abou, die is werkelijk prachtig!

Cas Abou wordt ook wel Cas Abao, Cas Abou Beach of Playa Cas Abao genoemd. Cas Abou is een vrij groot strand. De zee loop je geleidelijk in waardoor het ook een zeer geschikt strand is voor kinderen. Het strand is niet alleen prachtig, er is ook van alles te doen in vergelijking met andere stranden op het eiland.

Wil je snorkelen tijdens je vakantie? Dan zit je op Cas Abou goed. Maar er is meer te doen op Cas Abou Beach. Er worden kajakken verhuurd, er is een massagesalon direct aan zee en je kunt er wat eten.

Snorkelen op Cas Abou

Wil je snorkelen op Curaçao? Dan wil je Cas Abou Beach zeker bezoeken, de onderwaterwereld is hier prachtig. Aan de beide kanten van het strand, vlak voor de rotsen zie je de meeste vissen.

Felgekleurde tropische visjes zwemmen om je heen, maar ook zeepaardjes en Papagaaivissen kun je tegenkomen. En er worden ook regelmatig schildpadden gespot bij Cas Abou Beach. Kortom, Cas Abou is een paradijs om te snorkelen.

Duiken op Cas Abou

Cas Abou is ook een perfecte plek om te duiken. Onderwater vindt je prachtige riffen. Ook de voorzieningen om te duiken op Cas Abou Beach zijn goed. Er is een duikwinkel op het strand, waar je terecht kunt voor je snorkel,- en duikspullen. Ook is er een duikschool, genaamd BDiving & Watersport gevestigd, waar je verschillende duikcursussen kunt volgen.

Entree en route

De entree op Cas Abou is 10 gulden per 4 personen. Op zon- en feestdagen is de entree 12,50 gulden per auto. Dit geldt voor minimaal 4 personen. Ben je met meer personen, dan betaal je 5,50 gulden per persoon extra.

Wanneer je vanaf de grote weg afslaat richting Cas Abou, zal je twijfelen of je wel goed rijdt. De hobbelige grindweg doet je hoogstwaarschijnlijk verbazen. Op deze weg staat een loket waar je de entree voor Cas Abou Beach betaalt.

 

Strand met palmbomen en parasols

Kom tot rust op dit droomstrand

Helemaal weg van dit prachtige strand? Ervaar dit droomstrand en boek nu jouw vakantie

Grote Knip of Playa Cas Abou?

De Grote Knip en Cas Abou zijn de populairste stranden van het eiland. Eigenlijk wil/moet je zowel de Grote Knip als Cas Abou bezoeken, maar wat zijn de verschillen? De Grote Knip is ook erg populair onder de lokale bevolking, mede omdat het strand gratis is en dat is Cas Abou niet.

Als je wilt snorkelen en duiken kun je beter Cas Abou bezoeken dan de Grote Knip. Bij Cas Abou zijn ook meer voorzieningen, zoals douches, toiletten en een klein barretje/restaurantje. Lees hier meer over de Grote Knip.

Top 10 stranden

Ben je al bij Cas Abou geweest en wil je ook naar de andere stranden op Curaçao? Bekijk dan de top 10 stranden van Curaçao!