Grote Knip

 

Beleef het mooiste strand van de Caribbean 

 

Most beautiful beach in the Caribbean – Grote Knip

De Grote Knip is één van de populairste stranden op Curaçao. Je vindt de Grote Knip aan de westkust van het eiland. De Grote Knip wordt ook wel ‘Kenepa Beach’ genoemd. Het strand is omringt door rotsen en bos, waardoor er ook veel schaduwplekken te vinden zijn. Wanneer je aankomt bij de Grote Knip, heb je een prachtig uitzicht over het witte zandstrand en helder blauwe water.

Unesco benoemde de Grote Knip een aantal jaar geleden tot ‘most beautiful beach in the Caribbean’. Het is dan ook het meest gefotografeerde strand van het tropische eiland en wij snappen wel waarom!

Vakantie Jan Thiel Baai

Op vakantie naar Curaçao?

Bekijk de aanbiedingen van De Vakantie Discounter naar Jan Thiel Baai, een populaire bestemming op het tropische eiland.

Gratis strandGrote knip curacao

De toegang tot de Grote Knip is gratis. Je verwacht van een van de mooiste stranden van het eiland massatoerisme en veel beachclubs, maar niets is minder waar. Je vindt maar één simpele snackbar op het strand! Verder is er een wc aanwezig, dit kost een gulden. Strandbedden zijn te huur voor 5 á 6 gulden, en een parasol van 7,50 gulden.

Ervaar de Caribische sferen

De Grote Knip is ook erg populair onder de lokale bevolking. Hierdoor heeft het echt een Caribische sfeer. In het weekend genieten hele families op dit strand van het eilandleven. Spelende kinderen, barbecues, hun eigen stoelen en koelboxen mee, een leuke bezienswaardigheid!

De onderwaterwereld bij de Grote Knip is niet erg geschikt om te snorkelen. De bodem is bedenkt met wit zand. Dit maakt dat je in een prachtige helderder zee kijkt, maar er is bijna geen koraal te vinden. Jammer, maar je kan op de Grote Knip wel van de rotsen af het water in springen!

Vakanties vergelijken

Reisbureau TUI vergelijkt gemakkelijk en snel vakanties naar Curaçao.

Kleine Knip

Vlak voor de Grote Knip is de Kleine Knip gevestigd en zoals de naam al doet vermoeden is dit strand een stuk kleiner dan de Grote Knip. Het is hier vaak ook een veel rustiger. Kleine Knip is een prachtige plek en wel geschikt om te snorkelen.

Adres van de Grote knip

Overtuigd om naar de ‘most beautial beach in the Caribbean’ te gaan? Het adres van de Grote Knip is lastig te vinden, maar navigatiesystemen weten de mooie plek prima te vinden. Vanaf Willemstad is het een klein uurtje rijden naar de Grote Knip. Je volgt de Weg Naar Westpunt en voorbij Tera Korá sla je links af. Deze weg gaat langs de populaire stranden Playa Lagun, Playa Jeremi, Kleine Knip gevolgd door de Grote Knip.

 

Top 10 stranden

Ben je al bij de Grote Knip geweest en wil je ook naar de andere stranden op Curaçao? Bekijk dan de top 10 stranden van Curaçao!