Kleine Knip

 

Ontdek de sfeer van Curaçao op dit prachtige strand!

Strand de Kleine Knip, oftewel Playa Kenepa Chiki.

De Kleine Knip is een klein strand aan de westkust van het eiland, naast de Grote Knip. Het rustige strand is omringt door rotsen en heeft kraakhelder water. Het is vooral zo populair om het zandstrand, en het turquoise water. 

Het prachtige strandje ligt naast de Grote Knip, een bezoek aan deze stranden kun je dan ook prima combineren. In tegenstelling tot de Grote Knip is de Kleine Knip een prima plek om te snorkelen. De Kleine Knip is erg populair onder toeristen, én de lokale bevolking.

Vakantie Curaçao boeken? Bekijk populaire aanbiedingen!

Snorkelen bij de Kleine Knip

De Kleine Knip is een mooie locatie om te snorkelen. Vooral aan beide zijden van de baai, voor de rotsen zie je veel vissen. Nabij de baai vind je ook een koraalrif, maar dit is wel een eind de zee in. Het zandstrand loopt geleidelijk af, maar er ligt steenkoraal waardoor het even oppassen is.

Faciliteiten niet altijd geopend

De toegang tot de Kleine Knip is gratis. Op het strand vind je weinig voorzieningen. Een barretje, waar je meestal koud drinken en een patatje kan kopen. Een paar ligbedden en parasols die worden verhuurd, en er staan picknick banken.Een toilet is er niet, maar daarvoor kan je naar de Grote Knip. Het barretje is niet altijd geopend, dus neem vooral ook zelf wat drinken mee. Soms wordt er kip verkocht, maar de lokale bevolking neemt gewoon zelf vlees en een BBQ mee, supergezellig!

Lokale bevolking komt ook naar de Kleine Knip

Wanneer je op dit kleine sfeervolle strand bent, proef je de lokale Curaçaose sfeer! Het strand is namelijk populair onder de lokale bevolking. Zij noemen het strand Playa Kenepa Chiki, wat in het Nederlands staat voor strand de Kleine Knip. Vooral in het weekend is de Kleine Knip populair onder de lokale bevolking.

Grote Knip, ‘most beautiful beach’

De Grote Knip ligt op 2 minuten rijden van de Kleine Knip. Het is dan ook een aanrader deze twee mooie stranden van Curaçao te combineren. De Grote Knip is één van de populairste, en het meest gefotografeerde strand op het eiland. Unesco benoemde de Grote Knip tot most beautiful beach in the Caribbean’.

Route en adres van de Kleine Knip

Overtuigd? De Kleine Knip is echt een must tijdens je vakantie naar Curaçao. Met de auto ben je vanuit Willemstad ongeveer een uur onderweg.

Top 10 stranden

Genoeg gelezen over de Kleine Knip en wil je meer weten over de de andere stranden op Curaçao? Bekijk dan de top 10 stranden van Curaçao!