Playa Grandi

 

Schildpadden spotten op het vissersstrandje 

Schildpaddenstrand op Curaçao

schildpadden waterPlaya Grandi is een klein strandje in het noorden van Curaçao in Westpunt. Het rustige Playa Grandi staat ook wel bekend als Playa Piskado of het vissersstrand.

Hoewel Playa Grandi lang niet het mooiste strand is op Curaçao is het wel super populair. En dat komt omdat je hier altijd zeeschildpadden vindt! Zwemmen en snorkelen tussen de schildpadden, dat moet je meegemaakt hebben tijdens je vakantie op Curaçao.

Zwemmen met schildpadden op Playa Grandi

Vissers vertrekken hier in de vroege ochtend met hun bootje vandaan en leggen in de loop van de middag weer aan bij de steiger van Playa Grandi. De vangst wordt op het strand klaargemaakt voor de verkoop en het visafval gaat terug de zee in. En dat visafval, daar zijn schildpadden gek op!

Daardoor is Playa Grandi de perfecte plek om met schildpadden te zwemmen. Voordat je het weet zwem je tussen 4 schildpadden door, hoe leuk. Je kan de schildpadden op Playa Grandi vaak vinden tussen 10:00 en 16:00 uur.

Verder op Playa Grandi

Naast het zwemmen met schildpadden vind je hier ook een eettentje, vissers en mooie vissen.

Snorkelaars schildpad

Snorkelen

Met snorkelen kun je de schildpadden pas echt goed zien. En natuurlijk vind je ook hier weer de mooiste vissen. Dus neem je snorkelset mee tijdens de vakantie naar Curaçao!

Vissers

Vis kopen

Al die vissers die aan het werk zijn op Playa Grandi, verkopen hun vissen ook weer op het strand. Leuk om naar te kijken, en om een ‘verser dan vers’ visje te kopen!

kraaien strand

Faciliteiten

Op Playa Grandi hoef je geen luxe te verwachten, maar gelukkig wel alles wat je nodig hebt voor een relaxed dagje. Strandbedjes onder de parasol kun je per 2 voor zo’n 20 gulden huren. Je mag dan ook gratis gebruik maken van het toilet. Er zit ook een klein eettentje bij het strand, daar haal je een bakje patat met een frikandel of een heerlijk koud biertje.

Route Playa Grandi

Vanuit Willemstad ben je ongeveer een uur onderweg met de auto naar Playa Grandi. Je volgt de weg naar Westpunt, en komt uiteindelijk in het puntje van Curaçao terecht, bij Playa Grandi.

Top 10 stranden

Genoeg gelezen over Playa Grandi en wil je meer weten over de de andere stranden op Curaçao? Bekijk dan de top 10 stranden van Curaçao!