Playa Grandi

 

Schildpadden spotten op het vissersstrandje 

‘Playa Grandi’, ‘Playa Piskado’ of het ‘vissersstrandje’.

Playa Grandi is een klein strandje in het noorden van Curaçao. Het rustige Playa Grandi staat ook wel bekend als Playa Piskado of het vissersstrand. Vissers vertrekken hier in de vroege ochtend met hun bootje vandaan en leggen in de loop van de middag weer aan bij de steiger van Playa Grandi.

De vangst wordt op het strand klaargemaakt voor de verkoop en het visafval gaat terug de zee in. En dat visafval, daar zijn schildpadden gek op!

Schildpadden spotten bij Playa Grandi Turtle

Als je schildpadden wilt spotten, ben je bij Playa Grandi helemaal goed. Ze zijn gek op het visafval van de vissers, en zijn hier dus vaak te vinden! En niet alleen, nee, de zeeschildpadden zijn hier vaak in grote groepen. Je kan de schildpadden op Playa Grandi vaak vinden tussen 10:00 en 16:00 uur.

Playa Grandi is een vrij klein strand en heeft verder ook geen voorzieningen. Maar wanneer je lekker wilt duiken, snorkelen en/of schildpadden wilt spotten, is het zeker de moeite waard om naar het meest noordelijkste strand te rijden. Playa Grandi ligt vlak boven Playa Forti. Een bezoek aan deze twee kleine stranden kun je dan ook prima combineren.

Vis kopen

Al die vissers die aan het werk zijn op Playa Grandi, verkopen hun vissen ook weer op het strand. Leuk om naar te kijken, en om een ‘verser dan vers’ visje te kopen!

Faciliteiten

Op Playa Grandi zijn weinig faciliteiten en voorzieningen. Hou hier rekening mee voordat je op pad gaat! Er is een lokaal eettentje, wat alleen in het weekend geopend is. Er worden een paar strandbedjes en parasols verhuurd, voor ongeveer 5 gulden.

Route Playa Grandi

Vanuit Willemstad ben je ongeveer een uur onderweg met de auto naar Playa Grandi. Je volgt de weg naar Westpunt, en komt uiteindelijk in het puntje van Curaçao terecht, bij Playa Grandi.

 

Top 10 stranden

Genoeg gelezen over Playa Grandi en wil je meer weten over de de andere stranden op Curaçao? Bekijk dan de top 10 stranden van Curaçao!

 

Schildpadden spotten op Playa Grandi?

Bekijk het aanbod van de verschillende reisaanbieders!

Artboard facebook google+ instagram linkedin maps pinterest twitter vimeo youtube world