Playa Lagun

Een idyllische, betoverende baai

 

Klein, maar fijn – Playa Lagun

Playa Lagun is een klein strand in het Noorden. De rustige en idyllische baai is omringt door hoge kliffen. Het is één van de mooiste stranden om te snorkelen en grote kans dat je een schildpad tegenkomt!

Heerlijke appartementen op Curaçao

Boek één van de prachtige appartementen op Curaçao en kom tot rust op je eigen ruime veranda.

 

Restaurant & faciliteiten

Er zijn 2 restaurants in de buurt van Playa Lagun! Een zit er achter de parkeerplaats, en een boven op de klif. Vanaf dat restaurant kan je met een trap naar het strand. Het uitzicht is er super, en je kan er naar het toilet. Dat kost één gulden. Leguaan

Op het strand vind je voldoende schaduw én strandbedjes. Het huren van een strandbedje kost 7 gulden en hier krijg je een gratis drankje bij. Die kun je bestellen in het restaurant op de klif.

In het restaurant van Playa Lagun hebben ze ‘huisdieren’; leguanen. De leguanen relaxen in de stuiken op de rand van het terras of nemen een kijkje op het terras. Gedurende je vakantie zal je vast nog veel meer leguanen spotten!

Hét paradijs om te snorkelen! 

Playa Lagun is één van de mooiste plekken van het eiland om te snorkelen. De onderwaterwereld is er werkelijk prachtig. Je zult veel verschillende tropische vissen tegenkomen. Maar ook zeepaardjes worden hier gespot, kleurrijke papengaaivissen, sponzen, pijlstaartroggen en de bijzondere trompetvissen. Playa Lagun is, met Playa Grandi, dé plek om schildpadden te spotten.

Duiken op Playa Lagun

Voor duikers is Playa Lagun erg geschikt! Beginners en gevorderden kunnen hier een mooie duik maken. Er zijn veel koralen en sponzen onder de rotswanden. En je komt er schildpadden, zeesterren, zeepaardjes, kreeften en egelvissen tegen. Met een beetje geluk kom je ook een lionfish of een murene tegen!

Schildpadden op Playa Lagun

Wil je schildpadden spotten tijdens je vakantie? Dan is de kans heel groot op Playa Lagun. Schildpadden komen bijna dagelijks een kijkje nemen in de baai, op zoek naar eten. Sea turtle CuraçaoDe beste kans om schildpadden te spotten is aan het eind van de middag tussen 16.00 en 18.00 uur of vroeg in de ochtend. Schildpadden komen altijd boven water om adem te halen. Dus ook als je op je strandbedje ligt, houd het water in de gaten.

Vissers

Op het strand van Playa Lagun vertrekken vroeg in de morgen vissersbootjes. In de loop van de middag komen zij terug en wordt op het strand de vangst klaargemaakt voor de verkoop.

Route Playa Lagun

Playa Lagun vind je in Westpunt. Vanuit Willemstad ben je ongeveer 50 minuten onderweg met de auto.

 

Playa Jeremi

Vlak achter Playa Lagun, 1,6 km verder vind je Playa Jeremi. Playa Jeremi is een smalle inham met kristalhelder water! Omringt door rotsen en keien, bomen en cactussen is dit strand de moeite waard om eens te bezoeken.

Playa Jeremi is geen luxe strand, je vindt er geen restaurants, toiletten of strandbedjes. Voor luxe en comfort hoef je hier niet te komen, maar ben je op zoek naar rust en schoonheid dan is dit je plek.

Playa Grandi

Op 7,5 km van Playa Lagun ligt Playa Grandi. Een mooi klein strand, waar je het béste schildpadden kunt spotten! Ook hier zijn vissers aan het werk, en de schildpadden komen met groepen of het visafval af. Daarnaast kan je er ook een verse vis kopen!

Playa Kalki

Nog een heel mooi strand is Playa Kalki. Er zijn hier niet veel faciliteiten, een paar strandbedjes en een barretje met een toilet. Juist daarom ook weer zo fijn, heerlijk rustig. Het ligt op 8,4 km afstand van Playa Lagun.

Top 10 stranden

Ben je al bij Playa Lagun geweest en wil je ook naar de andere stranden op Curaçao? Bekijk dan de top 10 stranden van Curaçao!