Playa Porto Marie

 

 

Playa Porto Marie, het paradijs voor duikliefhebbers

Playa Porto Marie – Adembenemend mooi

Porto Marie behoort tot één van de mooiste stranden van Curaçao. Niet zo gek, want Playa Porto Marie is adembenemend mooi en heeft veel faciliteiten. Dé ideale plek om een dagje te relaxen, zonnen én duiken. En let op er zijn zelfs varkens op Porto Marie. Wij vertellen je alles over dit heerlijke strand!

Duiken bij Porto Marie

Porto Marie is een populaire plek om te snorkelen en duiken. De zee is er rustig en er is een dubbele rif! Porto Marie is een paradijs om te duiken. Op het strand is een duikschool gevestigd waar je verschillende excursies kunt boeken, zoals een introductieduik of je kunt je divemaster behalen. Zie jij het al voor je om een duik te maken op Porto Marie?

Kinderstrand

Porto Marie is ideaal voor kinderen omdat het water langzaam aan dieper wordt. De ondergrond onder water is bijna allemaal wit zand. Alleen tijdens het water inlopen zijn er veel schelpen en koraalstukken waar je even overheen moet lopen. Gelukkig zijn ze niet scherp!

Restaurant

Porto Marie heeft een leuk restaurant op het strand, genaamd ‘Playa Port Mari’s Beachside Restaurant & Bar’. Vanaf het terras heb je een mooi uitzicht over de helderblauwe zee en de bekende steiger van Porto Marie. Je kunt hier een tropische cocktail bestellen, of lekker vertrouwd kiezen voor bitterballen of een kroket, want zelfs dat hebben ze hier.

Toegangsprijs en faciliteiten

De entree is 5 gulden per persoon en de strandbedjes kosten ongeveer 6 tot 11 gulden per persoon. Als je alleen naar de strandtent gaat is het gratis!

Varkens op Porto Marie

Varkens op Curaçao? Jazeker! Maak op Playa Porto Marie kennis met Woody en Willy! De twee schattige varkens verblijven graag op het strand van Porto Marie. Wil je de zwemmende varkens Woody en Willy spotten? Breng dan zeker een bezoekje aan één van de mooiste stranden van het eiland.

Route Playa Porto Marie

Op ongeveer een half uurtje rijden vanaf Willemstad ligt Porto Marie. Neem vanuit Willemstad de weg naar Westpunt, en sla daar linksaf naar de weg naar Sint Willibrordus. Er is voldoende parkeer gelegenheid bovenaan het strand.

Top 10 stranden

Ben je al bij Porto Marie geweest en wil je ook naar de andere stranden op Curaçao? Bekijk dan de top 10 stranden van Curaçao!