Met deze 12 Curaçao tips én praktische info heb jij een onvergetelijke vakantie!

Curacao tips

4. Zonkracht

Op het eiland is een hele hoge zonkracht, die wordt bestempeld als ‘zeer sterk’. Hierdoor verbrand je erg snel. Op een zonnige dag is de UV-index 11, dat is de hoogst haalbare UV-kracht.
Curacao tip: Zorg ook voor voldoende anti-zonnebrand met een hoge factor. Blijf uit de zon tussen 12:00 en 15:00 uur. Lees meer over het weer op Curacao.

5. Auto huren

Het openbaar vervoer is een stuk minder goed geregeld dan in Nederland en taxi’s zijn vrij prijzig. Wil je de vele mooie plekjes zien, huur dan een auto. Een auto huren op het eiland is vrij eenvoudig, maar je moet wel op een aantal dingen letten. We hebben een aantal tips voor je op een rij gezet.
Curacao Tip: huur je auto bij een betrouwbare verhuurder.

6. Inentingen 

Inentingen of vaccinaties nodig op Curacao? Nee, dat is niet nodig. Het is een veel gestelde vraag maar inentingen zijn niet nodig voor de Nederlandse Antillen.

7. Mobiel internet

Het internet op je mobiel gaat buiten je bundel en omdat je in een ander werelddeel verblijft, is dit erg duur.
Curacao tip: Vergeet niet je data-roaming uit te zetten en maak gebruik van wifi.

8. Reisverzekering

Heb je een doorlopende reisverzekering? Controleer of je reisverzekering op werelddekking staat anders ben je niet verzekerd tijdens je vakantie.

9. Fooi geven

Het is gebruikelijk om 10 tot 20% fooi te geven.

10. Wereldstekker

Op veel accommodaties heb je 230 volt zoals wij in Nederland gewend zijn, maar er wordt ook veel 120-130 V gebruikt op het eiland, zoals in Amerika gebruikelijk is. Curacao tip: Neem voor de zekerheid een wereldstekker mee.

11. Muggen

Op het eiland zijn veel muggen. Vooral in het regenseizoen zijn er veel muggen. Curacao Tip: Neem voldoende DEET mee. Kies voor een DEET met 30% tot 50% DEET.

12. De taal

Op Curacao spreekt men Papiamentu, maar veel mensen spreken ook Nederlands. Op de toeristische plekken, spreekt iedereen ook gewoon Nederlands.