Een auto huren op Curaçao

 

De mooiste plekjes op Curaçao ontdek je met een huurauto!

Wil je wat van het eiland zien tijdens je vakantie? Dan moet je zeker een auto huren op Curaçao. Taxi’s zijn vrij duur en je wil tijdens je vakantie ook niet op het het openbaar vervoer moeten wachten. De lokale bevolking doet ook vrijwel alles met de auto. Simpelweg omdat het te warm is om te lopen. De wegen op het eiland zijn niet ingericht op fietsers en wandelaars.

Goedkoop een auto huren?

Boek dan een volledig verzekerde auto bij Sunny Cars! De laagste prijs en je hoeft hier niet met creditcard te betalen.

Autoverhuur op Curaçao

Op Curaçao zijn verschillende autoverhuurders. De grootste organisaties zijn Sunny Cars en Tui Cars maar er zijn nog talloze kleine bedrijven die ook autoverhuur op Curaçao verzorgen. Het voordeel van deze grote organisaties is dat je tot in de puntjes verzekerd bent en niet bij de poot genomen wordt. Bij de kleinere bedrijven komen er vaak op het laatste moment nog allemaal extra kosten bij, zoals verzekeringen.

Goedkoop een auto huren op Curaçao

Als je goedkoop een auto wilt huren is het belangrijk om deze op tijd vast te leggen. De Kia Picanto zie je overal op het eiland, want dit is de goedkoopste auto. Maar boek je 2 weken voor vertrek dan kan je ervan uitgaan dat deze niet meer beschikbaar is. Dan moet je bijvoorbeeld een VW Tiguan huren, die zo het dubbele van een Picanto kost.

De goedkoopste aanbieder is vaak Sunny Cars. Hier boek je een volledig verzekerde auto voor een vrij lage prijs, zo’n € 30 per dag.

Logo sunnycars - reisaanbieder curacao

Sunny Cars op Curaçao

Sunny Cars heeft alle mogelijke verzekeringen en extra kosten in de totaalprijs gebundeld. Zo kan je dus niet voor verrassingen komen te staan.

Op Curaçao kan je de huurauto ophalen bij het vliegveld, in Willemstad, in Nieuwpoort of bij je accommodatie.

logo tui cars auto huren

Tui cars op Curaçao

Ook Tui cars biedt alles voor een zorgeloze vakantie. De auto huur je bijna altijd inclusief verzekeringen. Je kan bij hen tot 24 uur voor aanvang annuleren.

Je kan de huurauto van Tui cars ophalen bij het vliegveld, in Willemstad of bij een van de grote resorts in Willemstad.

zee strandhut ligbedden

Jan Thiel

 • Sunny Cars levert de huurauto op het door jou gewenste adres.
 • Tui Cars heeft een ophaalpunt bij het Livingstone in Jan Thiel.
Vliegveld Curaçao

Vliegveld

 • Sunny Cars heeft een balie in de aankomsthal op Hato Airport.
 • Tui Cars heeft een balie in de aankomsthal op Hato Airport.
Bruggen Willemstad Curacao

Willemstad

 • Sunny Cars levert de huurauto op het door jou gewenste adres.
 • Tui Cars heeft een ophaalpunt bij het Lions Dive en Blue Bay resort.

Tips – Autoverhuur op Curaçao

 • Wegen CuraçaoLet goed op hoe de huurauto verzekerd is en wat je eigen risico is.
 • Vergeet niet een huurauto te kiezen met airco, die is echt onmisbaar!
 • Geen creditcard? Geen zorgen, bij bijna alle autoverhuurders kan je tegenwoordig een auto huren zonder creditcard.
 • Ben je tussen de 21 en 23 jaar oud? Huur dan een auto bij Sunny Cars. Bij Tui Cars kun je pas een auto huren vanaf 23 jaar.
 • Let op bijkomende kosten; komen er nog verborgen kosten bij zoals de hoeveelheid gereden kilometers, meerdere bestuurders en/of navigatie?
 • Bij sommige autoverhuurders adviseren ze om ook een navigatiesysteem te huren. Dit is niet nodig, download de app maps.me voor een complete navigatie in Curaçao.
 • Kruispunt auto huren curaçaoTanken gaat anders dan in Nederland. Je moet namelijk eerst betalen voordat je kan tanken. Wanneer je minder tankt dan je hebt betaald, krijg je het geld uiteraard terug.
 • Hoogstwaarschijnlijk krijg je een automaat als huurauto. Op het eiland wordt vooral gereden in een automaat, mede omdat dit de standaard is, is een automaat als huurauto ook goedkoper.
 • Check goed of je huurauto schadevrij is voordat je vertrekt. Op het eiland zijn veel slechte wegen waardoor een lekke band regelmatig voorkomt. Controleer daarom ook of de banden in goede staat zijn.

Auto huren voor de lange termijn

Ga jij naar Curaçao voor een stage? Of misschien zit je wel bij het leger en ben je daar een aantal maanden gestationeerd. Wat de reden ook is, jaarlijks vertrekken er veel Nederlanders naar Curaçao! Weg van die kou in Nederland, op naar de warme temperaturen in de Cariben! Je gaat een top tijd tegemoet, want op Curaçao is het genieten.

Wat het wel zo handig maakt tijdens je verblijf op Curaçao is een auto. Zodat je naar je stage/werk kan rijden, ’s avonds naar de happy hours en op vrije dagen naar het strand. Gelukkig zijn er voor de langere periodes ook goedkopere prijzen. Per maand ben je ongeveer € 400 kwijt. Ook wordt er gevraagd om een borg, van ongeveer € 300. Let wel even op de verzekeringen, dat mocht er iets gebeuren jij je geen zorgen hoeft te maken.

Ontdek de vele bezienswaardigheden en mooie plekjes met een huurauto!

Zeewater boot duiker

Wil jij een auto huren op Curaçao?

Bekijk de aanbiedingen van Tui cars, inclusief verzekeringen voor een zorgeloze vakantie!

Artboard facebook google+ instagram linkedin maps pinterest twitter vimeo youtube world