Een auto huren op Curaçao

 

De mooiste plekjes ontdek je met een huurauto!

Wil je wat van het eiland zien tijdens je vakantie? Dan moet je zeker een auto huren op Curaçao. Taxi’s zijn vrij duur en het openbaar vervoer is niet zo goed geregeld. De lokale bevolking doet ook vrijwel alles met de auto. Simpelweg omdat het te warm is om te lopen, en voor hun veiligheid. De wegen op het eiland zijn niet ingericht op fietsers en wandelaars.

Auto huren?

Boek een huurauto bij reisleider Tui! Dit is inclusief verzekeringen voor een zorgeloze vakantie op Curaçao.

Autoverhuurders op Curaçao

Er zijn veel autoverhuurders op het eiland, grote organisaties op het vliegveld en lokale autoverhuurders. Lees verder voor een overzicht met betrouwbare autoverhuurders en praktische tips! De 2 grootste organisaties vind je hier, Sunny Cars en Tui Cars.

Goedkoop een auto huren op Curaçao

In autohuur zit veel verschil qua prijzen. Zo ook op Curaçao. Naast de prijs zijn ook de afspraken erg belangrijk. Zitten er wel verzekeringen bij, komen er later geen extra kosten? Door hier goed op te letten weet je zeker dat je niet te veel gaat betalen voor een huurauto.

Over het algemeen is Sunny cars vaak het goedkoopst. Daar vind je kleine, goedkope modellen voor een lage huurprijs. Maar ben je op zoek naar een specifieke auto, vergelijk dan de verschillende autoaanbieders.

Logo sunnycars - reisaanbieder curacao

Sunny Cars op Curaçao

Sunny cars heeft alle mogelijke verzekeringen en extra kosten in de totaalprijs gebundeld. Zo kan je dus niet voor verrassingen komen te staan.

Op Curaçao kan je de huurauto ophalen bij het vliegveld, in Willemstad, in Nieuwpoort of bij je accommodatie.

tui cars auto huren

Tui cars op Curaçao

Ook Tui cars biedt alles voor een zorgeloze vakantie. De auto huur je bijna altijd inclusief verzekeringen. Je kan bij hen tot 24 uur voor aanvang annuleren.

Je kan de huurauto van Tui cars ophalen bij het vliegveld, in Willemstad of bij een van de grote resorts in Willemstad.

Een auto huren op Curaçao zonder creditcard

Normaal gesproken wordt een creditcard als waarborg gebruikt, maar bij Sunny Cars kan je nu ook een auto huren zonder een creditcard! Bij Sunny Cars kun je bij het zoeken de optie “Geen waarborg” aanvinken. Je krijgt dan alleen de auto’s te zien die je kunt huren zonder creditcard. In plaats van een creditcard wordt er bij Sunny Cars wel minstens € 15 extra gerekend, als je geen creditcard als waarborg hebt.

Bij Tui kan je ervoor kiezen om de betaling per automatische incasso te betalen, en heb je dus ook geen creditcard nodig!

Auto huren Curaçao tips

  • Tanken gaat anders dan in Nederland. Je moet namelijk eerst betalen voordat je kan tanken. Wanneer je minder tankt dan je hebt betaald, krijg je het geld uiteraard terug.
  • Let goed op hoe de huurauto verzekerd is en wat je eigen risico is.
  • Let op bijkomende kosten; komen er nog verborgen kosten bij zoals de hoeveelheid gereden kilometers, meerdere bestuurders en/of navigatie?
  • Check goed of je huurauto schadevrij is voordat je vertrekt. Op het eiland zijn veel slechte wegen waardoor een lekke band regelmatig voorkomt. Controleer daarom ook of de banden in goede staat zijn.
  • Hoogstwaarschijnlijk krijg je een automaat als huurauto. Op het eiland wordt vooral gereden in een automaat, mede omdat dit de standaard is, is een automaat als huurauto ook goedkoper.
  • Bij sommige autoverhuurders adviseren ze om ook een navigatiesysteem te huren. Dit is niet nodig, omdat je kaarten ook online kunt downloaden op je telefoon.
  • En vergeet natuurlijk niet een huurauto te kiezen met airco, die is echt onmisbaar!
  • Bij de meeste autoverhuurbedrijven heb je een creditcard nodig als je een auto wilt huren. Heb je die niet, lees dan bij welke autoverhuur bedrijven je een auto kunt huren zonder creditcard.

Leeftijd voor een auto huren op Curaçao

Houd rekening met de minimale leeftijd als je een auto wilt huren. Grotere autoverhuurders houden een minimale leeftijd van 23 of zelf 25 jaar aan. Lokale aanbieders willen ook aan jongere bestuurders een auto verhuren, maar de borg en kosten zijn dan vaak wat hoger. Bij deze autoverhuurders geldt een minimale leeftijd van 21 jaar.

Auto huren op Curaçao lange termijn

Ga je naar Curaçao voor een lange termijn dan heb je vaak een auto nodig. Je bent niet de enige die voor een lange termijn naar Curaçao gaat. Daardoor is het gemakkelijker om een auto te huren voor een lange termijn op Curaçao. Deze prijzen beginnen rond de € 400 per maand. Je betaald dan uiteraard wel een borg, bijvoorbeeld van € 300. Let dan wel goed op de verzekeringen, en of je er ook een wegenwachtpakket bij hebt.

Ontdek de vele bezienswaardigheden en mooie plekjes met een huurauto!

christoffelberg curacao

Wil jij een auto huren op Curaçao?

Bekijk de aanbiedingen van Tui cars, inclusief verzekeringen voor een zorgeloze vakantie!

Artboard facebook google+ instagram linkedin maps pinterest twitter vimeo youtube world