Evenementen Curacao 2022

De beste feesten en evenementen in Curaçao

Feesten & evenementen Curaçao 2022

Curaçao staat garant voor een heerlijke zon, zee en strandvakantie. Maar daarnaast weten ze er op Curaçao ook één groot feest van te maken. Inmiddels hebben meerdere jaarlijks terugkerende evenementen wereldwijde bekendheid. Denk aan het North Sea Jazz festival, Carnaval op Curaçao en de gezellige Fuikdag. Lees hier meer over de populairste evenementen op Curaçao en feesten waar je zeker een keer bij wilt zijn!

Reistip: Boek een vakantie voor eind december en vier Oud & Nieuw, de nieuwsjaarsduik en Fuikdag op Curacao!  

Wekelijkse party agenda

Naast de jaarlijks terugkerende evenementen weten de eilandbewoners er de rest van het jaar ook een groot feest van te maken. Onderstaand een overzicht van wekelijkse populaire feesten.

  • Iedere woensdagavond is het feest op Mambo Beach, bij Cabana.
  • Elke donderdag is het filmavond op het strand van Mambo Beach, bij Cabana.
  • Elke vrijdagavond is het feest op Mambo beach, bij Chill en Madero Ocean Club.
  • Iedere zaterdagavond is het feest op Jan Thiel, bij Zanzibar.
  • Iedere zondag is het feest op Kokomo Beach: Family day en Happy Hour.
  • Maandelijkse Full Moon Party’s op Kokomo Beach.

Op Curaçao verzamelt iedereen zich voor een feestje wat begint met een happy hour. Dan haal je net als iedereen op Curaçao je drankje daar voor de helft van de prijs. Hier vind je een overzicht met alle happy hours op Curaçao.

Bekijk last minutes

Evenementen Curaçao 2022

Hier vind je een overzicht van de grootste evenementen op Curaçao, per maand. Zo vind je er grote, jaarlijkse festivals, maar ook optredens van Nederlandse artiesten. Want op Curaçao valt er altijd wat te vieren!

 

Evenementen oktober 2022

vlag

Curaçao Autonomous Day

10 oktober 2022

Op deze officiële vrije dag zijn banken en bijna alle winkels gesloten.

Evenementen november 2022

Wijn

Corks & Forks

5 november 2022

Corks & Forks is door de jaren uitgegroeid tot het gezelligste wijnevenement van Curaçao. Voor zowel liefhebbers als “connaisseurs”, die van een mooi glas wijn en lekkere hapjes houden! Artiesten maken de avond compleet.

Christmas fair

Christmas Fair Pietermaai

26 november 2022

De kerstman komt dit jaar ook naar Curaçao! Een kerstfair met handgemaakte producten en andere cadeautjes, live muziek, koek en zopie.

KLM marathon

KLM Curaçao Marathon

26 en 27 november 2022

De negende KLM Curaçao Marathon gaat in 2022 weer van start! Start & Finish vanaf het Marriott hotel, Renaissance Curaçao in Willemstad. Een mooie route langs de waterkant, over de pontjes brug en de Juliana brug. Meedoen is een feest, kijken ook. Mee lopen en overnachten in het Renaissance hotel? Kijk dan hier voor prijzen en informatie.

Evenementen december 2022

santa

Curaçao Santa Run

23 december 2022

Een groot feest deze Santa Run in Curaçao! Iedereen verkleed als de kerstman, rennend door de straten van Willemstad. Zorg dat je erbij bent!

Oud en nieuw 2022

vuurwerk

Pagara Party XXL

31 december 2022, Pietermaai District

Mis het grootste eindejaarsfeest niet! We nemen afscheid van het oude jaar op traditionele wijze met een extra grote pagara! (tientallen-meters lange linten van hard knallend vuurwerk). Deze vuurwerkbonanza zal niet compleet zijn zonder live muziek en veel eten en drinken.

oudjaarsavond

Nederlandse artiesten op Curaçao!

Verdere informatie nog niet bekend

31 december, oudejaarsavond, vindt het grootste Oud & Nieuw feest van Curacao weer plaats bij Hemingway Beach! Gerard Joling & Danny de Munk treden samen met Tico Roberto & Friends en DJ/MC Maarten Schakel vanaf 21.00 uur op. Alles voor een knalavond op het strand van LionsDive Beach Resort! Nog niet geboekt? Boek een verblijf in LionsDive bij Tui.

oudjaarsavond

Wet & Wilder 2022 celebration

Verdere informatie nog niet bekend

Het nieuwe jaar kun je perfect verwelkomen op de populaire Wet & Wild Beach Club! Dit knalfeest zorgt voor een fantastische start van het nieuwe jaar. Met een grote vuurwerkshow op het strand, en een Moët Champagne bar…

Evenementen januari 2023

 

Evenementen Curacao

Unox nieuwjaarsduik

1 januari, Zanzibar

Altijd al eens een nieuwjaarsduik willen maken, maar vind je het te koud? De Nederlandse nieuwjaarsduik wordt al jarenlang georganiseerd op Curaçao en het water is maar liefst 26 graden! Om precies 12:00 uur maken duizenden mensen de Unox nieuwjaarsduik vanaf Zanzibar Beach. En bij een Unox nieuwjaarsduik horen natuurlijk Unox mutsen en snert na afloop! Een leuk en bijzonder evenement bij 30 graden!

Fuikdag op Curaçao

Fuikdag

Fuikdag 2023: 1 januari

Fuikdag wordt traditiegetrouw de eerste zondag van het jaar georganiseerd. Fuikdag is een dag vol muziek en drijvende en feestende mensen op het water. Partyboten, opblaasboten en vrolijke opblaasdieren maken fuikbaai tot één groot feest. Bekende artiesten, zoals Martin Garrix en Afrojack maakten Fuikdag nog populairder. Fuikdag meemaken? Bekijk het aanbod vakanties in januari bij VakantieDiscounter.

Carnaval op Curaçao

Tumba Festival 2023

30 januari tot en met 3 februari 2023

De highlight van het Curaçaose carnival! Tijdens dit festival wordt er gestreden voor de felbegeerte titel van Tumba: King of Queen, en voor de Tumba, het officiële carnavalslied van 2023. In de dagen ervoor vinden de kwalificatierondes plaats.

Evenementen februari 2023

Carnaval Curacao

Carnaval Curaçao

12 tot 21 februari, Willemstad

Carnaval op Curaçao is één van de grootste feesten van het jaar. Een carnavalsroute van maar liefst 8 km trekt door Willemstad langs duizenden feestende toeschouwers. Het 5(!) daagse carnavalsfeest wordt afgesloten met de grote carnavalsoptocht in Willemstad. Wil jij dit jaar carnaval vieren op Curaçao in plaats van in Brabant? Bekijk het aanbod vakanties in februari van Tui.

Evenementen maart 2023

sos curaçao triahtlon

S.O.S. Curaçao Triathlon

Door corona is het nog niet zeker of, en wanneer dit evenement plaats vindt.

Caracasbaai en Mambo Beach.

20 kilometer fietsen, 1 kilometer zwemmen, dan weer 5 kilometer rennen, 1,4 kilometer zwemmen, 6,3 kilometer rennen en 1,2 kilometer zwemmen. Zie jij dit wel zitten? Dan moet je zeker meedoen met deze tropische triathlon! De route gaat o.a. langs Tugboat.

Feesten op Curaçao?

Evenementen april 2023

Culinair

Curaçao Culinair

Datum onbekend, Landhuis Chobolobo in Willemstad.

Voor iedereen die houdt van lekker eten en drinken: Curaçao Culinair! Proef amuses en mooie kleine gerechten bij de 15 deelnemende restaurants, een feestje voor fijnproevers. Het beste wat Curaçao op culinair gebied te bieden heeft!

festival

Curaçao International BlueSeas Festival

10 april en 11 april, Pietermaai in Willemstad.

The blues is alive! Dit gratis toegankelijke bluesfestival vind je in de straten van Pietermaai in Willemstad. Je vindt er 6 podia met live muziek, van blues, blues-rock, bluegrass, soul tot gospel.

Paaseieren

Paas zondag en maandag

12 april en 13 april.

Op deze officiële vakantiedagen zijn de meeste hotelrecepties, banken en meeste winkels gesloten

vlag

Oogstfeest (Seú)

Paasmaandag, 13 april.

Tijdens het oogstfeest trekken de lokale inwoners van Curaçao in kleurrijke kostuums de straat op. Ze kleden zich in de traditionele kleding uit de slaventijd. Nu dansen ze daarmee op de aanstekelijke ritmes van traditionele muziek door de straten van Willemstad, een feestje om te zien.

Koningsdag Curacao

Koningsdag Curaçao

27 april 2021

Curaçao behoort tot het Koninkrijk der Nederlanden en daarom maken de eilandbewoners elk jaar een groot feest van Koningsdag! In Willemstad worden feesten voor jong en oud georganiseerd en zijn er veel activiteiten waaronder een koningsmarkt/kleedjesmarkt. Heel Willemstad kleurt oranje met dit evenement! Koningsdag meevieren? Bekijk het aanbod vakanties naar Curaçao van Corendon.

Bekijk hier de scherpe vakantie aanbiedingen naar Curaçao van Tui!

Evenementen mei 2023

Rum cocktail

Curaçao Rum Festival

21 mei 00:00 tot 23 mei 00:00

Gek op rum én Curaçao? Perfecte timing voor jou! Dit jaar is het Curaçao rum fest vanaf 21 tot 23 mei. Bereid je voor op avonden met masterclasses, speciale (rum) hapjes, heerlijke cocktails, internationale bands, live muziek & dans!

Dansfeest poster

Curadise Dance Xperience

27 mei tot 1 juni 2021 in Willemstad.

Kan jij wel een danslesje gebruiken? Dat kan tijdens de Curadise Dance Xperience! Deze Latijnse en Afrikaanse dansvakantie brengt mensen, cultuur, dans en plezier samen op het prachtige Curaçao. De dagen zijn gevuld met eerste klas artiesten & DJ’s, leuke workshops en te gekke strand & pool parties.

Evenementen juni 2023

Jazz curacao

Jazz Meets Cultures Festival

Datum onbekend

Jazz Meets Cultures 2019 is een liefdadigheidsconcert van jazzmuziek vermengd met de Caribische ritmes zoals Tumba, Tambú, Seú, Simadam, Ritmo Kombina en Reggae. Jazz fan? Dan is deze setting heerlijk voor jou!

Festival

Amnesia Music Festival

Datum onbekend

Amnesia Music Festival is een EDM festival en neemt je mee op een bijzondere reis langs je zintuigen, waarbij de reis zelf je bestemming is. Op drie fenomenale podia zie je liveoptredens van wereldberoemde artiesten met fantastische lichtshows, VIP-lounges en goed gevulde bars om je dorst te lessen while you dance the night away…

Vakantie aanbiedingen vergelijken?

 

Evenementen juli 2023

Jazz curacao

FESTIVAL DI PUEBLO

2 juli

Op maandag 2 juli (Flag Day) viert Curaçao haar cultureel erfgoed met een Festival di Pueblo, gewijd aan de lokale artiesten in de straten van Otrobanda. Iedereen is welkom, entree is gratis! Flag Day, of Dia di Bandera is de dag dat de eilandraad voor het eerst bijeen kwam. Op deze dag zijn er verschillende activiteiten en zijn de winkels gesloten, een officiële vakantiedag.

Evenementen augustus 2023

Kaya Kaya festival

Kaya Kaya festival

Datum onbekend

Street party in Otrabanda! Wat wil je nog meer tijdens je vakantie op Curaçao dan een straatfestival! Muziek, gezelligheid, eten.. Je vindt het 24 augustus in Otrabanda, Willemstad. Entree? Gratis!

North Sea Jazz festival

Curacao North Sea Jazz Festival

Datum onbekend

Dit is al snel uitgegroeid tot het grootste muziekevenement in het Caribisch gebied, en trekt duizenden fans naar Curaçao. De line-up is gedeeltelijk al bekend gemaakt, naast Pitbull en Mariah Carey staan Maxwell, Michael McDonald, Kenny G, Aloe Blacc en David Sanborn ook op het podium.

Evenementen september 2023

Pride party

Curaçao Pride

22 september 2021

Voor de achtste keer staat Curaçao in het teken van alle kleuren van de regenboog! De Pride duurt vijf dagen, en wordt gevierd met verschillende evenementen. De Pride Walk begint en eindigt in het Wilhelmina Park.

Foodfestival

FLAVORS OF CURAÇAO

26 september 2021

De culinaire wereld van Curaçao vindt je tijdens dit evenement. De meeste beroemde en voortreffelijke restaurants maken hun gerechten klaar, en je vindt er live muziek en kinderactiviteiten!