Evenementen Curacao 2019

De beste feesten en evenementen in Curaçao

Feesten & evenementen Curaçao 2019 en 2020

Curaçao staat garant voor een heerlijke zon, zee en strandvakantie. Maar daarnaast weten ze er op Curaçao ook één groot feest van te maken. Inmiddels hebben meerdere jaarlijks terugkerende evenementen wereldwijde bekendheid. Denk aan het North Sea Jazz festival, Carnaval op Curaçao en de gezellige Fuikdag. Lees hier meer over de populairste evenementen op Curaçao en feesten waar je zeker een keer bij wilt zijn!

Reistip: Boek een vakantie voor eind december en vier Oud & Nieuw, de nieuwsjaarsduik en Fuikdag op Curacao!  

Feesten op Curaçao?

Wekelijkse party agenda

Naast de jaarlijks terugkerende evenementen weten de eilandbewoners er de rest van het jaar ook een groot feest van te maken. Onderstaand een overzicht van populaire feesten.

  • Iedere woensdagavond is het feest op Cabanabeach.
  • Maandelijkse Full Moon Party’s op Kokomo Beach.
  • Iedere zaterdagavond is het feest op Zanzibar.
  • Elke dinsdag filmavond op het strand van Cabanabeach.
  • Iedere zondag is feest op Kokomo Beach: Family day en Happy Hour.

Vakantie aanbiedingen vergelijken?

Evenementen Curaçao 2019

Hier vind je een overzicht van de grootste evenementen op Curaçao, per maand. Zo vind je er grote, jaarlijkse festivals, maar ook optredens van Nederlandse artiesten. Want op Curaçao valt er altijd wat te vieren!

Evenementen oktober 2019

nederlandse artiesten

Nederlandse artiesten op Curaçao!

26 oktober, Cabana Beach in Willemstad

Maan komt samen met haar vriend, de bekende DJ Tony Junior naar Cuaçao! Het belooft een mooi optreden te worden, en een goed feest. Cabana Beach hoort bij het Van der Valk Kontiki Beach Resort. Bekijk hier de aanbieding van D-reizen.

Pietermaai proeft

26 oktober 2019, Pietermaai in Willemstad

Een culinair festival in de wijk Pietermaai in Willemstad! Hét feest voor je zintuigen. Verschillende ondernemers uit Pietermaai zetten tijdens dit festival hun verrukkelijkste beentje voor. Van 18:00 tot 23:00 uur.

Feesten op Curaçao?

Evenementen november 2019

bob marley

Curaçao Reggae festival

1 november, Brievengat in Willemstad

Vier het grootste reggaefestival van Curaçao met beroemde artiesten als Alpha Blondy, Big Mountain, J’von (Nederlandse artiest) en meer. De beste reggaemuziekuitvoeringen van 2019!

Wijn

Corks & Forks

2 november, Willemstad

Corks & Forks is door de jaren uitgegroeid tot het gezelligste wijnevenement van Curaçao. Voor zowel liefhebbers als “connaisseurs”, die van een mooi glas wijn en lekkere hapjes houden! Artiesten maken de avond compleet.

KLM marathon

KLM Curaçao Marathon

24 november, Willemstad 

De vijfde KLM Curaçao Marathon gaat in 2019 weer van start! Start & Finish vanaf het Marriott hotel, Renaissance Curaçao in Willemstad. Een mooie route langs de waterkant, over de pontjes brug en de Juliana brug. Meedoen is een feest, kijken ook. Mee lopen en overnachten in het Renaissance hotel? Kijk dan hier voor prijzen en informatie.

Bekijk last minutes

Evenementen december 2019

Christmas fair

Christmas Fair Pietermaai

7 december, Pietermaai in Willemstad

De kerstman komt dit jaar ook naar Curaçao! Een kerstfair met handgemaakte producten en andere cadeautjes, live muziek, koek en zopie.

santa

Curaçao Santa Run

21 december, Willemstad

Een groot feest deze Santa Run in Curaçao! Iedereen verkleed als de kerstman, rennend door de straten van Willemstad. Zorg dat je erbij bent!

nederlandse artiesten

Nederlandse artiesten op Curaçao!

28 december, Cabana Beach in Willemstad

Een feestje, de laatste zaterdag van 2019 met Glennis Grace en haar live band! Het belooft een spektakel te worden. Cabana Beach hoort bij het Van der Valk Kontiki Beach Resort. Bekijk hier de aanbieding van D-reizen.

vuurwerk

Pagara Party XXL

31 december 2019, Pietermaai District

Mis het grootste eindejaarsfeest niet. We nemen afscheid van het oude jaar op traditionele wijze met een extra grote pagara! (tientallen-meters lange linten van hard knallend vuurwerk). Deze vuurwerkbonanza zal niet compleet zijn zonder live muziek en veel eten en drinken.

Vakantie aanbiedingen vergelijken?

Evenementen Curaçao 2020

Hier vind je een overzicht van de grootste evenementen op Curaçao, per maand. Op Curaçao valt er altijd wat te vieren!

Evenementen januari 2020

Evenementen Curacao

Unox nieuwjaarsduik 

1 januari, Zanzibar

Altijd al eens een nieuwjaarsduik willen maken, maar vind je het te koud? De Nederlandse nieuwjaarsduik wordt al jarenlang georganiseerd op Curaçao en het water is maar liefst 26 graden! Om precies 12:00 uur maken duizenden mensen de Unox nieuwjaarsduik vanaf Zanzibar Beach. En bij een Unox nieuwjaarsduik horen natuurlijk Unox mutsen en snert na afloop! Een leuk en bijzonder evenement bij 30 graden!

Fuikdag Curacao

Fuikdag

Fuikdag 2020: zondag 5 januari

Fuikdag wordt traditiegetrouw de eerste zondag van het jaar georganiseerd. Fuikdag is een dag vol muziek en drijvende en feestende mensen op het water. Partyboten, opblaasboten en vrolijke opblaasdieren maken fuikbaai tot één groot feest. Bekende artiesten, zoals Martin Garrix en Afrojack maakten Fuikdag nog populairder. Fuikdag meemaken? Bekijk het aanbod vakanties in januari bij VakantieDiscounter.

Evenementen maart 2020

Carnaval Curacao

Carnaval Curaçao

21 tot 25 februari, Willemstad

Carnaval op Curaçao is één van de grootste feesten van het jaar. Een carnavalsroute van maar liefst 8 km trekt door Willemstad langs duizenden feestende toeschouwers. Het 5(!) daagse carnavalsfeest wordt afgesloten met de grote carnavalsoptocht in Willemstad. Wil jij dit jaar carnaval vieren op Curaçao in plaats van in Brabant? Bekijk het aanbod vakanties in maart van VakantieXperts.

Feesten op Curaçao?

Evenementen april 2020

Koningsdag Curacao

Koningsdag Curaçao

27 april 2020

Curaçao behoort tot het Koninkrijk der Nederlanden en daarom maken de eilandbewoners elk jaar een groot feest van Koningsdag! In Willemstad worden feesten voor jong en oud georganiseerd en zijn er veel activiteiten waaronder een koningsmarkt/kleedjesmarkt. Heel Willemstad kleurt oranje met dit evenement! Koningsdag meevieren? Bekijk het aanbod vakanties naar Curaçao van Kras.

Evenementen mei 2020

Rum cocktail

Curaçao Rum Festival

Datum onbekend

Gek op rum én Curaçao? Perfecte timing voor jou! Dit jaar is het Curaçao rum fest vanaf 30 mei, 18:00 – 22:00 uur en de entree hiervoor is gratis. Voor het verloop, 31 mei en 1 juni heb je wel een kaartje nodig, wat je koopt voor Naf. € 27,50. Bereid je voor op avonden met masterclasses, speciale (rum) hapjes, heerlijke cocktails, internationale bands, live muziek & dans!

Evenementen juni 2020

Jazz curacao

Jazz Meets Cultures Festival

Datum onbekend

Jazz Meets Cultures 2019 is een liefdadigheidsconcert van jazzmuziek vermengd met de Caribische ritmes zoals Tumba, Tambú, Seú, Simadam, Ritmo Kombina en Reggae. Jazz fan? Dan is deze setting heerlijk voor jou!

Festival

Amnesia Music Festival

Datum onbekend

Amnesia Music Festival is een EDM festival en neemt je mee op een bijzondere reis langs je zintuigen, waarbij de reis zelf je bestemming is. Op drie fenomenale podia zie je liveoptredens van wereldberoemde artiesten met fantastische lichtshows, VIP-lounges en goed gevulde bars om je dorst te lessen while you dance the night away…

Vakantie aanbiedingen vergelijken?

Evenementen juli 2020

Jazz curacao

FESTIVAL DI PUEBLO

Datum onbekend

Op maandag 2 juli (Flag Day) viert Curaçao haar cultureel erfgoed met een Festival di Pueblo, gewijd aan de lokale artiesten in de straten van Otrobanda. Iedereen is welkom, entree is gratis! Flag Day, of Dia di Bandera is de dag dat de eilandraad voor het eerst bijeen kwam. Op deze dag zijn er verschillende activiteiten en zijn de winkels gesloten, een officiële vakantiedag.

Evenementen augustus 2020

Kaya Kaya festival

Kaya Kaya festival

Datum onbekend

Street party in Otrabanda! Wat wil je nog meer tijdens je vakantie op Curaçao dan een straatfestival! Muziek, gezelligheid, eten.. Je vindt het 24 augustus in Otrabanda, Willemstad. Entree? Gratis!

North Sea Jazz festival

Curacao North Sea Jazz Festival

Datum onbekend

Dit is al snel uitgegroeid tot het grootste muziekevenement in het Caribisch gebied, en trekt duizenden fans naar Curaçao. De line-up is gedeeltelijk al bekend gemaakt, naast Pitbull en Mariah Carey staan Maxwell, Michael McDonald, Kenny G, Aloe Blacc en David Sanborn ook op het podium.

Evenementen september 2020

Pride party

Curaçao Pride

22 september 2020

Voor de achtste keer straat Curaçao in het teken van alle kleuren van de regenboog! De Pride duurt vijf dagen, en wordt gevierd met verschillende evenementen. De Pride Walk begint en eindigt in het Wilhelmina Park.

Foodfestival

FLAVORS OF CURAÇAO

Datum onbekend

De culinaire wereld van Curaçao vindt je tijdens dit evenement. De meeste beroemde en voortreffelijke restaurants maken hun gerechten klaar, en je vindt er live muziek en kinderactiviteiten!

Naar Curaçao op vakantie én naar een feest, festival of evenement?

Artboard facebook google+ instagram linkedin maps pinterest twitter vimeo youtube world