De tijd op Curacao

Het tropische eiland ligt in een andere tijdzone en dat betekent dat er een andere tijd is op Curacao. Maar wat is de tijd op Curacao? De tijd verschilt 5 of 6 uur met Nederland, afhankelijk van de zomer,- of wintertijd in Nederland.

  • Tijd Curaçao tijdens de wintertijd: 5 uur eerder.
  • Tijd Curaçao tijdens de zomertijd: 6 uur eerder.

Hoe laat is het donker op Curacao?

Jan Thiel Strand Curacao

Op het eiland is het al vrij snel donker. Dat komt omdat het dichtbij de Evenaar ligt (tussen de Kreeftskeerkring en de Steenbokskeerkring). Antwoord op de vraag; hoe laat is het donker op Curacao? Het is tussen 18:15 en 19:00 uur donker. De zon gaat ook vrij snel onder. Het strand van Jan Thiel is één van de weinige plekken op het eiland waar je de zon onder kan zien gaan.

Wat is de tijdzone op Curaçao?

Curacao ligt in een andere tijdzone dan Nederland. Tijdzones zijn gebaseerd op een atoomklok die gecoördineerd is met de rotatie van de aarde. Tijdzones worden uitgedrukt in UTC. De tijdzone van Curacao is UTC -4. UTC staat bijna gelijk aan GMT (Greenwich Mean Time).

Hoe gaan ze met tijd om in Curaçao?

Op Curacao wordt anders omgegaan met de tijd dan dat Nederlanders gewend zijn. Antillianen zijn heel relaxed, ze maken zich niet zo druk om de tijd en laten je rustig even wachten. Ook wanneer je afspraken hebt, is het op Curaçao niet vreemd dat iemand een uur later komt dan op de afgesproken tijd. Wanneer je op vakantie bent, zal je dus merken dat alles er relaxed aan toe gaat, je vaak eventjes moet wachten en er zeker niet vanuit gaan dat alles op tijd gaat.

Hoe zit dat in de Nederlandse Antillen?

Curaçao is onderdeel van de Nederlandse Antillen. Alle eilanden van de Nederlandse Antillen hebben dezelfde tijdzone, dus ook hetzelfde tijdsverschil.

Reisinformatie en vakantietips

Meer praktische reisinformatie en Curaçao tips? Bekijk onze pagina met tips.