De tijd op Curacao

De tijd op Curacao

Het tropische eiland ligt in een andere tijdzone en dat betekent dat er een andere tijd is op Curacao. Maar wat is de tijd op Curacao? De tijd verschilt 5 of 6 uur met Nederland, afhankelijk van de zomer,- of wintertijd in Nederland.

  • Tijd Curacao tijdens de wintertijd: 5 uur vroeger.
  • Tijd Curacao tijdens de zomertijd: 6 uur vroeger.

Hoe laat is het donker op Curacao?

Jan Thiel Strand Curacao

Op het eiland is het al vrij snel donker. Dat komt omdat het dichtbij de Evenaar ligt (tussen de Kreeftskeerkring en de Steenbokskeerkring). Antwoord op de vraag; hoe laat is het donker op Curacao? Het is tussen 18:15 en 19:00 uur donker. De zon gaat ook vrij snel onder. Het strand van Jan Thiel is één van de weinige plekken op het eiland waar je de zon onder kan zien gaan.

Tijdzone Curacao (UTC-4)

Curacao ligt in een andere tijdzone dan Nederland. Tijdzones zijn gebaseerd op een atoomklok die gecoördineerd is met de rotatie van de aarde. Tijdzones worden uitgedrukt in UTC. De tijdzone van Curacao is UTC -4. UTC staat bijna gelijk aan GMT (Greenwich Mean Time).

Op de tijd op Curacao?

Op Curacao wordt anders omgegaan met de tijd dan dat Nederlanders gewend zijn. Antillianen zijn heel relaxed, ze maken zich niet zo druk om de tijd en laten je rustig even wachten. Ook wanneer je afspraken hebt, is het op Curacao niet vreemd dat iemand een uur later komt dan op de afgesproken tijd. Wanneer je op vakantie bent, zal je dus merken dat alles er relaxed aan toe gaat, je vaak eventjes moet wachten en er zeker niet vanuit gaan dat alles op tijd gaat.

Nederlandse Antillen

Curacao is onderdeel van de Nederlandse Antillen. Alle eilanden van de Nederlandse Antillen hebben dezelfde tijdzone, dus ook hetzelfde tijdsverschil.

Reisinformatie en vakantietips

Meer praktische reisinformatie en Curacao tips? Bekijk onze pagina met tips.

 

Enthousiast? Boek nu jouw vakantie.
Bekijk onze betrouwbare reisaanbieders

Artboard facebook google+ instagram linkedin maps pinterest twitter vimeo youtube world