Visum Curacao

Immigratiekaart Curaçao

Visum Curaçao, niet nodig!

Visum Curaçao? Nee, als je op vakantie gaat naar tropische eiland én de Nederlandse Nationaliteit hebt, heb je geen visum nodig. Zonder visum mag je 180 dagen verblijven op het eiland. Je moet wel de volgende documenten hebben:

  • Paspoort
  • Een retour ticket of een ticket naar de volgende bestemming. Dit moet je kunnen aantonen.
  • Volledig ingevulde ED-kaart (immigratiekaart Curaçao).

Paspoort

Als je naar het tropische eiland gaat, heb je een paspoort nodig. Een identiteitsbewijs is hiervoor niet voldoende. Daarnaast stelt de immigratiedienst van het eiland eisen aan de geldigheid van je paspoort.

Geldigheid paspoort

Je hebt een geldig paspoort wanneer die niet verlopen is en ook niet verloopt tot een maand na je verblijf op het eiland.

Je paspoort geregeld?

Pak je koffers en boek een last minute bij Corendon

ED immigratiekaart Curaçao

Een ED-kaart staat voor embarkation en disembarkation kaart, ook wel gewoon immigratiekaart Curaçao genoemd. Iedereen die het eiland bezoekt moet deze immigratiekaart invullen. De immigratiekaart krijg je in het vliegtuig, maar kan je tegenwoordig ook online invullen. Je vult in hoe lang je blijft en waar je verblijft. Bij de douane op de luchthaven wordt op basis van je ingevulde immigratiekaart en paspoort beoordeeld of je het eiland op mag.

Tip: vul de Immigratiekaart online in, zo hoef je niet in een lange rij te staan op Hato, de luchthaven van Curaçao.