Duikvakantie Curaçao

 

 

 

Ontdek de adembenemende onderwaterwereld tijdens een duikvakantie Curaçao

Duiken op Curaçao is duiken op één van de mooiste duikplekken ter wereld! Waarom? Dat vertellen we je in op deze pagina. Ontdek de mooiste duikplekken, de beste duikscholen en de perfecte accommodaties voor een duikvakantie op Curaçao.

Gunstige omstandigheden

Het tropische eiland in de Caraïben is een populaire plek om te duiken. En dat is niet voor niets, de onderwaterwereld is werkelijk prachtig. Maar waarom is duiken op Curaçao zo populair? Naast kleurrijke riffen en een enorme diversiteit aan onderwaterdieren zijn de omstandigheden om te duiken ook gunstig:

  • De temperatuur zorgt ervoor dat je het hele jaar kan duiken op Curaçao.
  • De kleurrijke riffen liggen dichtbij de kust.
  • Het hele jaar heb je onderwater een zicht van ongeveer 40 meter.
  • De temperatuur van het zeewater is het hele jaar gemiddeld 26 graden.

Boek de mooiste duikvakanties bij Tui

Een duikcursus op Curaçao

Wil je leren duiken op Curaçao? Het Caribische eiland is een ideale plek om tijdens je vakantie een duikcursus te volgen. Het is niet alleen een fantastische plek om een duikcursus te volgen, er zijn ook veel Nederlandse duikscholen en dat is wel zo prettig als je voor het eerst gaat duiken. Bovendien zijn de omstandigheden om te duiken op Curaçao perfect en dat is wel zo fijn bij een eerste duik. Boek een duikcursus bij één van de (Nederlandse) duikscholen en ontdek de prachtige onderwaterwereld van Curaçao.

Introductieduik op Curaçao

Altijd al eens willen duiken? Dan ben je op Curaçao echt op de perfecte plek voor een introductieduik. De onderwaterwereld is prachtig, de omstandigheden zijn gunstig én je wordt begeleid door een Nederlands sprekende instructeur. Bij een instructieduik krijg je eerst een uitgebreide uitleg over de duikapparatuur en oefen je samen met de instructeur in een zwembad. Wanneer alles duidelijk is, kan de echte duik beginnen. De instructeur neemt je mee naar de mooiste kleurrijke riffen en je zal verrast worden door de vele onderwaterdieren. Een introductieduik duurt een halve dag. Na afloop ontvang je een certificaat van deelname.

De Nederlandse duikscholen

Wanneer je op zoek bent naar een Nederlandse duikschool op Curaçao, heb je ook keuze uit verschillende duikscholen. Bahia Apartments & Diving en Scubacao zijn Nederlandse duikscholen op Curaçao. Een andere populaire Nederlandse duikschool is Porto Mari Sports. De duikschool is gevestigd op het populaire strand Porto Marie. Bekijk de promo van de Nederlandse duikschool op Curaçao.

De populairste duikscholen

Op het eiland zijn zoveel mooie duikplekken dat het niet zo gek is dat er een heel aantal duikscholen te vinden zijn op Curaçao. De populaire en bekendste duikscholen op het eiland zijn:

  • Atlantis diving
  • Ocean Encounters Lions Dive
  • Scubacao (Nederlandse duikschool)
  • Bahia Apartments & Diving

Populaire accommodaties

Ben je een echte fan van duiken? Boek dan een duikvakantie Curaçao! Er worden namelijk speciale duikvakanties aangeboden. Niet zo gek, want het eiland is het paradijs voor duikliefhebbers. Het verschil tussen een duikvakantie en een gewone vakantie zit vooral in de accommodatie. Bij een duikvakantie beschikt de accommodatie waar je verblijft over een duikschool en vele duikfaciliteiten. Sommige duikvakanties Curaçao zijn inclusief een aantal duikexcursies. Populaire accommodaties voor een duikvakantie Curaçao zijn:

Jan Thiel

Jan Thiel is een populaire plek om te verblijven tijdens je vakantie. Niet alleen voor toeristen die de zon en gezelligheid opzoeken is Jan Thiel een fantastische plek, ook voor een duikvakantie is Jan Thiel een super uitvalbasis. Voor de kust vind je de bekende duikplek Tugboat waar op slechts 5 meter diepte een sleepboot is gezonken. Het Livingstone resort op Jan Thiel heeft zelfs een eigen duikschool.

De mooiste duikplekken

Op het eiland zijn vele plekken waar je kan duiken. We zetten de mooiste én populairste duikplekken voor je op een rij.

Playa Kalki

Playa Kalki is een prachtige plek om te duiken. De populaire duikplek in Wespunt wordt ook wel Alice in Wonderland genoemd. Er is een koraalwand van 18 meter dichtbij de kunst. Daarnaast kan je er veel koraal zien, kleurrijke rifvissen, schildpadden en er zijn zelfs al eens dolfijnen gespot!

Klein Curaçao

Het onbewoonde eiland ten zuiden van Curaçao is een prachtige plek om te duiken. Niet voor niets worden worden er verschillende duikexcursies georganiseerd naar deze bijzondere plek.

Car Wrecks

Nabij de kust van Kokomo Beach vind je een prachtige duikplek waar tientallen autowrakken liggen.

Tug Boat

Een van de bekendste en populairste plekken om te duiken is Tug Boat. Tug Boat heeft zijn naam te danken aan een sleepboot die gezonken is nabij de kust van Jan Thiel. Het wrak ligt op slechts 5 meter diepte. Daarnaast zie je hier een ondiep rif en rifvissen.

Duikvakantie lionsdive tui

Tip: Duikvakantie LionsDive

Verblijf tijdens je duikvakantie op het LionsDive resort op Mambo Beach. Geniet van de vele duikfaciliteiten en sportfaciliteiten of neem een kijkje op de boulevard en vele leuke restaurantjes op Mambo Beach. LionsDive heeft een eigen duikcentrum Ocean Encouters. Laat je meenemen in de betoverende onderwaterwereld!