Goedkoop naar Curaçao

Tips voor een goedkope vakantie naar Curaçao

Wil je een goedkope vakantie naar Curaçao? Logisch, zo houd je nog wat geld over voor leuke activiteiten. Goed nieuws, want een vakantie naar het Caribische eiland hoeft helemaal niet zo duur te zijn. En wij leggen je precies uit waar je op moet letten als je goedkoop naar dit heerlijke tropische eiland wilt! We geven een aantal tips en we verzamelden een overzicht van goedkope vakanties, last minutes én goedkope hotels.

Het goedkoopst: de VakantieDiscounter

Boek voor een goedkope vakantie naar Curaçao bij een reisaanbieder die gericht is op aanbiedingen. Reisaanbieders waarmee je vaak goedkoop naar Curaçao kan zijn:

Wees er als eerste bij! Houd aanbiedingen in de gaten. Meld je aan voor een flight alert of nieuwsbrief. Zo ben  je als eerste op de hoogte.

Vertrek vanaf een voordelige luchthaven Er kan aanzienlijk veel verschil zitten vanaf welke luchthaven je vertrekt. Bekijk daarom ook de opties voor andere luchthavens. Dit kan tientallen euro’s schelen.

Een luxe of voordelige hotel? Er zijn veel 4 en 5-sterren hotels op het eiland. Heerlijk om te verblijven, maar wil je goedkoop naar Curaçao, kies dan voor een hotel met wat minder luxe. Je kan prima verblijven in een 3-sterren hotel. Een voordelig hotel is het Academy Hotel in Willemstad, die je kunt boeken bij Tui.

Kies de goedkoopste reisperiode

Wil je voordelig op vakantie? Dan is de reisperiode van belang. Het tropische eiland heeft gedurende het hele jaar mooi weer, hier hoef je dus (bijna) geen rekening mee te houden. Vermijd daarom het hoogseizoen, want het hoogseizoen betekent hoge prijzen. Het hoogseizoen loopt van december tot en met maart/april en juli en augustus.

Voordeligste vakantieperiode

Maar wat is dan wél de beste of goedkoopste reisperiode? Tussen de twee hoogseizoen zijn de prijzen het laagste. In de mei, maar ook in juni vind je daarom vaak voordelige aanbiedingen. Andere maanden voor een goedkope vakantie zijn oktober en november.

Boek op het juiste moment

De goedkoopste periode voor een vakantie naar het Caribische eiland is dus mei, juni, oktober en november. Maar wanneer kun je dan het beste boeken? Ook dit is belangrijk bij het scoren van een goedkope vakantie. Geadviseerd wordt tussen de 4 en 12 weken voor vertrek te boeken, maar wanneer je gebonden bent aan een bepaalde periode kun je het beste zo vroeg mogelijk boeken.

Goedkoop naar Curaçao vliegen

Ben je alleen op zoek naar een vliegticket? Wanneer je goedkoop naar Curaçao wilt vliegen, let dan goed op welke datum je vertrekt. Wanneer je enkele dagen eerder of later vertrekt, kan dit veel geld schelen. Gelukkig zijn er een aantal websites waar je eenvoudig je vliegtickets kan vergelijken. Zo zie je in één oogopslag wanneer je goedkoop naar Curaçao vliegt! Je vliegticket vergelijken? Zoek een goedkoop vliegticket via Tui Fly.

Curaçao last minute boeken

Wanneer je goedkoop naar Curaçao wilt, is het fijn wanneer je niet gebonden bent aan een bepaalde periode, zodat je voor een Curaçao last minute kan kiezen. Met een last minute kan je namelijk helemaal goedkoop naar Curaçao. Lees hier meer over een last minute Curaçao.

Tip: Boek je last minute Curaçao via Tui! 

Goedkoop vakantie vieren

Een vakantie naar Curaçao hoeft helemaal niet zo duur te zijn. Vertrek op het juiste moment en kies voor een 2 of 3 sterren hotel. Op deze manier kan je relatief goedkoop op het Caribische eiland vakantie vieren. Onderstaand een aantal tips hoe je ook goedkoop op Curaçao kan verblijven.

Huur een auto – ‘Een auto huren goedkoop?’ zal je vast denken? Maar wil je wat van het eiland zien dan kan je het beste een auto huren. Taxi’s zijn duur en het openbaar vervoer is niet zo goed geregeld. Huur je auto bijvoorbeeld slechts een paar dagen, maar zo kan je toch wat van het eiland zien. Bekijk onze pagina met tips om een auto te huren.

Bezoek gratis stranden – voor een aantal stranden op Curaçao moet je entree betalen. Maar ook de meest fantastische stranden van het eiland zijn gratis. Bekijk ons overzicht met stranden en kies voor een gratis strand. Het wereldbekende strand Grote Knip en snorkelparadijs Playa Lagun zijn bijvoorbeeld gratis!

Goedkoop eten – Restaurants op toeristische plekken kunnen relatief duur zijn. De prijzen in restaurants zijn iets duurder of ongeveer gelijk aan Nederland. Kies daarom voor lokale restaurantjes, heerlijk eten tegen lagere prijzen. Populair op Curaçao zijn eettentjes aan de kant van de weg. Tijdens je vakantie zal je deze vaak tegenkomen. Vooral in de avond is het hier erg druk. De lokale bevolking eet hier veel en ontmoet elkaar hier. Proef de Curaçaose cultuur en ga goedkoop eten bij een eettentje aan de weg.

Let op in supermarkten – Op het Caribische eiland is zelfs een Albert Heijn, super handig! Maar let op wanneer je boodschappen gaat doen in de supermarkt. Alle producten moeten ingevoerd worden, dus kunnen hierdoor erg duur zijn. Wil je goedkoop boodschappen doen? Bezoek dan de lokale supermarkten. Hier kan je een stuk goedkoper boodschappen doen.

logo Vakantiediscounter

Goedkoop naar Curaçao

Bekijk het aanbod goedkope vakanties naar Curaçao van VakantieDiscounter.

 

Tui

Last minutes

Tui  heeft een breed aanbod aan vakanties naar het Caribische eiland en heeft vaak goedkope last minutes in de aanbieding!

 

Logo

Verrassende goedkope vakanties

Boek een super goedkope vakantie naar Curaçao met een verrassende Bingoreis van Corendon.