Kerst op Curaçao

 

Bon Pasku! (vrolijk Kerstfeest)

Kerstvakantie Curaçao – 30 graden met Kerst

Naar Curaçao in de kerstvakantie… Geen sneeuw, maar sneeuwwitte stranden en een heerlijk warm zonnetje. Wist je dat Kerst op Curaçao groots gevierd wordt? Anders als in Nederland, maar net zo bijzonder. Steeds meer Nederlanders verruilen het koude kikkerland voor het Caribische eiland Curaçao tijdens de kerstvakantie. Lees er hier alles over!

Kerstvakantie Curaçao boeken? Bekijk de populairste aanbiedingen!

 

Het weer tijdens de kerstvakantie op Curaçao

Curaçao heeft een tropisch savanne klimaat. Dat houdt in dat het weer standaard tegen de 30 graden is. Het regenseizoen is vanaf oktober tot december, wat betekent dat er af en toe een buitje kan vallen. Maar deze buien vallen meestal ’s nachts, waardoor je er weinig last van zal hebben.

Het zonnetje op Curaçao is er bijna altijd met een noordoostelijke wind, waardoor het niet klam en benauwd is. Met recht een heerlijke zonvakantie op Curaçao dus, tijdens de kerstvakantie 2021! Meer weten over het weer en klimaat van Curaçao? Lees dan verder op deze pagina.

Curaçaose gewoonten tijdens Kerst

In Nederland versieren we ons huis, wordt de Kerstboom mooi opgetuigd en eten we de lekkerste dingen. Dit is op Curaçao niet anders, maar er zijn kleine verschillen. Lees hier wat je kunt verwachten op Curaçao tijdens de kerstvakantie.

Kerstbomen

Op Curaçao zelf groeien geen kerstbomen, maar dat houdt de inwoners niet tegen. De meeste bewoners hebben een dennenboom die versierd wordt met gekleurde lampjes. Ook de beroemde pontjesbrug in Willemstad is schitterend verlicht, en staat er een gigantische versierde kerstboom op het Brionplein.

Versierde tuinen en gebouwen

In Curaçao is het bijna een wedstrijd, wie de mooiste kersttuin heeft. Dat betekent dat je overal de mooiste verlichtte tuinen kunt bekijken. Ook gebouwen worden omgetoverd tot lichtjes paleizen, bijvoorbeeld bij de rotonde van Saliña in Willemstad.

Feestelijke gerechten

  • Ayaka – Vlees (kip) verpakt in maïsmeeldeeg, gevouwen in bananenbladeren
  • Pan di jamón – Kerstbrood met ham
  • Ponche crema – Eierpunch

Dit zijn echte feestelijke kerstgerechten in Curaçao, en erg lekker! In de vele restaurants die er op Curaçao zijn wordt alles uit de kast gehaald tijdens de kerstvakantie. Je proeft er de traditionele Curaçaose kerstgerechten, en culinaire hoogstandjes.

Geselecteerde kerstvakanties naar Curaçao

Bekijk hieronder de samengestelde vakanties tijdens de kerstperiode naar het zonnige Curaçao. Bij de reisaanbieders kun je onder andere kiezen uit een appartement of hotel en een all-inclusive of een ander verzorgingstype.

Curaçao van boven

Ontspannen kerstvakanties bij de VakantieDiscounter

Boek een van de heerlijke kerstvakanties bij de VakantieDiscounter. Bij hen boek je onder andere een prachtig appartement in het Chocogo resort, of het Livingstone resort in Jan Thiel. Vanuit je appartement loop je dan op de kerstdagen zo naar het strand toe!

Vrouw op Curaçao

Kerst op Curaçao aanbod van Tui

Vlieg jij eind december naar het zonnige Curaçao toe? Met het aanbod van Tui vind je zeker weten een heerlijke vakantie. Deze vertrouwde reisaanbieder heeft een ruim aanbod en staat tijdens je vakantie altijd voor je klaar.

Bordjes Curaçao

Kerstvakanties op Curaçao door Corendon

Kerst vieren onder de zon in plaats van in de kou; het kan op Curaçao. De ene dag geniet je van het zonnetje bij een van de mooiste stranden ter wereld, de andere dag ga je eropuit in het authentieke Willemstad. Boek een heerlijke kerstvakantie op Curaçao bij Corendon.

Gezinsvakantie

Curaçao is een populaire bestemming om met het gezin naar toe te gaan. Dit is niet anders in december, tijdens de kerstvakantie. Curaçao is een makkelijk, en overzichtelijk eiland. De resorts zijn goed beveiligd, en er is vaak genoeg te doen voor de kinderen. Met name het Kunuku Aqua Resort in Sint Willibrordus.

Om ook het eiland te verkennen is het handig om een auto te huren, zo kun je ook naar het Sea Aquarium en de Struisvogelfarm. Beiden erg leuk voor de kinderen. Voor papa en mama is er natuurlijk genoeg leuks te doen, en als de kinderen zich vermaken kunnen zij zich heerlijk ontspannen. Tip is wel om niet te kort naar Curaçao te gaan, in verband met de 9 á 10 uur durende vlucht.

Oud & Nieuw vieren op Curaçao

Oud en Nieuw op Curaçao is anders als in Nederland, maar.. het wordt spectaculair gevierd! Er zijn de dagen voor Oudjaarsdag als verschillende vuurwerkshows op het eiland. Overal worden pagara’s afgeschoten, dit zijn tientallen-meters lange linten van hard knallend vuurwerk. Die linten worden in een straat, om een bedrijf, of bij hotels gelegd, en afgestoken. Een soort van miljoenenklappers! De grootste pagara wordt om 14:00 uur aangestoken, in 2018 was deze 1,5 km lang.

Evenementen Curacao

De locals en toeristen feesten tot de zon weer opkomt, in een van de nieuwsjaarsfeesten op het strand. En dan, de volgende dag spring je de zee in. De Unox Nieuwjaarsduik in een zee die 28 graden warm is! Oliebollen haal je trouwens gewoon bij een van de kraampjes in Willemstad.

Vier jij dit jaar Kerst op Curaçao?