Kerst op Curaçao 2020

 

Bon Pasku! (vrolijk Kerstfeest)

Kerstvakantie Curaçao 2020 – 30 graden met Kerst

Naar Curaçao in de kerstvakantie… Geen sneeuw, maar sneeuwwitte stranden en een heerlijk warm zonnetje. Wist je dat Kerst op Curaçao groots gevierd wordt? Anders als in Nederland, maar net zo bijzonder. Steeds meer Nederlanders verruilen het koude kikkerland voor het Caribische eiland Curaçao tijdens de kerstvakantie. Lees er hier alles over!

Logo

Kerst 2020 op Curaçao

TUI heeft een aantal mooie vakanties samengesteld op Curaçao, voor fijne prijzen.

Het weer tijdens de kerstvakantie op Curaçao

Curaçao heeft een tropisch savanne klimaat. Dat houdt in dat het weer standaard tegen de 30 graden is! Het regenseizoen is vanaf oktober tot december, wat betekent dat er af en toe een buitje kan vallen. Maar, deze buien vallen meestal ’s nachts, waardoor je er weinig last van zal hebben.

Het zonnetje op Curaçao is er bijna altijd met een noordoostelijke wind, waardoor het niet klam en benauwd is. Met recht een heerlijke zonvakantie op Curaçao dus, tijdens de kerstvakantie 2020! Meer weten over het weer en klimaat van Curaçao? Lees dan verder op deze pagina.

Evenementen december 2020

Christmas fair

Christmas Fair Pietermaai

Datum onbekend

De kerstman komt dit jaar ook naar Curaçao! Een kerstfair met handgemaakte producten en andere cadeautjes, live muziek, koek en zopie.

Bekijk alle evenementen op deze pagina.

Curaçaose gewoonten tijdens Kerst

In Nederland versieren we ons huis, wordt de Kerstboom mooi opgetuigd en eten we de lekkerste dingen. Dit is op Curaçao niet anders, maar er zijn kleine verschillen. Lees hier wat je kunt verwachten op Curaçao tijdens de kerstvakantie.

Kerstbomen

Op Curaçao zelf groeien geen kerstbomen, maar dat houdt de inwoners niet tegen. De meeste bewoners hebben een dennenboom die versierd wordt met gekleurde lampjes. Ook de beroemde pontjesbrug in Willemstad is schitterend verlicht, en staat er een gigantische versierde kerstboom op het Brionplein.

Versierde tuinen en gebouwen

In Curaçao is het bijna een wedstrijd, wie de mooiste kersttuin heeft. Dat betekent dat je overal de mooiste verlichtte tuinen kunt bekijken. Ook gebouwen worden omgetoverd tot lichtjes paleizen, bijvoorbeeld bij de rotonde van Saliña in Willemstad.

Feestelijke gerechten

  • Ayaka – Vlees (kip) verpakt in maïsmeeldeeg, gevouwen in bananenbladeren
  • Pan di jamón – Kerstbrood met ham
  • Ponche crema – Eierpunch

Dit zijn echte feestelijke kerstgerechten in Curaçao, en erg lekker! In de vele restaurants die er op Curaçao zijn wordt alles uit de kast gehaald tijdens de kerstvakantie. Je proeft er de traditionele Curaçaose kerstgerechten, en culinaire hoogstandjes.

reisaanbieder

Kerst 2020 op Curaçao

De VakantieDiscounter heeft een breed aanbod aan all inclusive vakanties, last minutes en scherpe aanbiedingen.

Gezinsvakantie

Curaçao is een populaire bestemming om met het gezin naar toe te gaan. Dit is niet anders in december, tijdens de kerstvakantie. Curaçao is een makkelijk, en overzichtelijk eiland. De resorts zijn goed beveiligd, en er is vaak genoeg te doen voor de kinderen. Met name het Kunuku Aqua Resort in Sint Willibrordus.

Om ook het eiland te verkennen is het handig om een auto te huren, zo kun je ook naar het Sea Aquarium en de Struisvogelfarm. Beiden erg leuk voor de kinderen. Voor papa en mama is er natuurlijk genoeg leuks te doen, en als de kinderen zich vermaken kunnen zij zich heerlijk ontspannen. Tip is wel om niet te kort naar Curaçao te gaan, in verband met de 9 á 10 uur durende vlucht.

Oud & Nieuw vieren op Curaçao

Oud en Nieuw op Curaçao is anders als in Nederland, maar.. het wordt spectaculair gevierd! Er zijn de dagen voor Oudjaarsdag als verschillende vuurwerkshows op het eiland. Overal worden pagara’s afgeschoten, dit zijn tientallen-meters lange linten van hard knallend vuurwerk. Die linten worden in een straat, om een bedrijf, of bij hotels gelegd, en afgestoken. Een soort van miljoenenklappers! De grootste pagara wordt om 14:00 uur aangestoken, in 2018 was deze 1,5 km lang.

Evenementen Curacao

De locals en toeristen feesten tot de zon weer opkomt, in een van de nieuwsjaarsfeesten op het strand. En dan, de volgende dag spring je de zee in. De Unox Nieuwjaarsduik in een zee die 28 graden warm is! Oliebollen haal je trouwens gewoon bij een van de kraampjes in Willemstad.

Vier jij Kerst op Curaçao in 2020?

Artboard facebook google+ instagram linkedin maps pinterest twitter vimeo youtube world