Op vakantie in de Nederlandse Antillen

 

Een stukje Nederland in de Caraïben

 

Heerlijk, een vakantie naar de Nederlandse Antillen, maar welk tropische eiland kies je? We zetten de eilanden voor je op een rij (kiezen wordt nu misschien nog wel moeilijker) Maar je hoeft natuurlijk niet te kiezen, je kan ook een rondreis door de Nederlandse Antillen maken, zodat je alle bezienswaardigheden van de Antillen meepakt. Lees verder en ontdek alles over een vakantie naar de Nederlandse Antillen en de verschillende reisopties!

Een vakantie op de Antillen

Een vakantie naar de Nederlandse Antillen staat voor een heerlijke, relaxte en vertrouwde vakantie in de Caraïben. De mensen zijn er vriendelijk en heel relaxed. Omdat de (meeste) eilandbewoners Nederlanders spreken, voelt een vakantie naar de Nederlandse Antillen ook nog eens heel vertrouwd.

Vakantie naar een stukje Nederland in de Caraïben, klinkt heerlijk toch? Niet voor niets zijn de eilanden van de Nederlandse Antillen een populaire vakantiebestemming. Een vakantie naar de Antillen kan op verschillende manieren:

  • Eilandhoppen Nederlandse Antillen.
  • Rondreis ABC-eilanden.
  • Combinatiereis ABC- eilanden.
  • Cruise Nederlandse Antillen

Op deze pagina vertellen we je alles de verschillende vakanties naar de Nederlandse Antillen.

Over de Nederlandse Antillen

Hoe zat het ook al weer? Die tropische eilanden in de Caraïben die bij Nederland horen?

De Nederlandse Antillen behoorde tot 2010 als land tot het Koninkrijk der Nederlanden. Destijds bestaande uit 6 eilanden: Aruba, Curaçao, Bonaire, Saba, Sint Eustatius en Sint Maarten. In 1986 ging Aruba als afzonderlijk land verder en in 2010 werden ook Curaçao en Sint Maarten een afzonderlijk land. De landen vallen onder de Nederlandse regering, maar worden vertegenwoordigd door hun eigen staten en gouverneur. Ze hebben de status ‘Landen en gebieden overzee’. Saba, Sint Eustatius en Bonaire werden opgenomen als bijzondere gemeente in het Koninkrijk der Nederlanden en worden Caribisch Nederland genoemd. De naam Nederlandse Antillen wordt nog gebruikt als verzamelnaam voor de tropische eilanden in de Caraïbische Zee.

Eilanden van de Nederlandse Antillen

Curacao is in Nederland de populairste vakantiebestemming van de Nederlandse Antillen, gevolgd door Aruba en Bonaire. De drie populairste eilanden worden samen de ABC-eilanden genoemd. Onderstaande eilanden behoren samen met Curaçao tot de Nederlandse Antillen.

Reistip: Ontdek meerdere eilanden en ga eilandhoppen!

Aruba

Aruba staat ook wel bekend staat als ‘One Happy Island’. Aruba heeft echte bountystranden, verschillende bezienswaardigheden en is populair om de vele watersporten. Daarnaast heeft Aruba veel gezellige strandtenten en restaurants te bieden aan toeristen. Het eiland is in vergelijking met Curaçao wat duurder en vooral populair onder Amerikaanse toeristen. 90% van de toeristen op Aruba zijn Amerikaans.

Sint Maarten

Sint Maarten is verdeeld in een Nederlands en Frans deel. Op het kleine eiland valt in vergelijking met de andere eilanden meer regen. Hierdoor is het eiland ook wat groener. De prijzen op het eiland zijn gelijk aan Aruba.

Bonaire

Bonaire is een klein eiland die vooral bekend staat om de vele watersporten die je hier kunt beoefenen, zoals windsurfen en kitesurfen. Bonaire is een heerlijke plek om te genieten van de rust en de natuur.

St. Eustatius

Sint Eustatius is een rustig eiland voor natuurliefhebbers. Geniet van een wandeling rondom de Vulkaan de Quill en de vele bezienswaardigheden, zoals de prachtige onderwaterwereld.

Saba

Saba is een klein en rustig eiland en heeft slechts 1100 inwoners. Saba heeft wel de mooiste en groenste natuur van de Nederlandse Antillen.

Reisaanbieders van rondreizen naar de ABC-eilanden

Reisaanbieder Tui biedt verschillende vakanties aan naar de Nederlandse Antillen. Bekijk de verschillende reizen naar deze droomeilanden.

Beach holiday

De Nederlandse Antillen op de kaart

[imap id=”16″]

Eilandhoppen Antillen

Kan je niet kiezen tussen de eilanden van de Antillen? En wil je meerdere eilanden zien? Ga eilandhoppen door de Antillen en bezoek de populairste eilanden!

Eilandhoppen: Aruba, Bonaire en Curaçao

Kies je voor eilandhoppen dan is eilandhoppen van Aruba, naar Bonaire en Curaçao een populaire reis. Ontdek de mooiste bezienswaardigheden tijdens je rondreis door de Antillen. Bezoek de bountystranden van Aruba, ontdek de vele watersporten op Bonaire en geniet van de rust en veelzijdigheid op Curaçao.

Er zijn verschillende reisorganisaties die combinatiereizen, zoals eilandhoppen aanbieden. De meest voorkomende combi-reizen gaan naar de ABC-eilanden.

Rondreis ABC-eilanden

Wil je zelf bepalen hoe lang je op welke eilanden blijft? Plan dan zelf je rondreis door de ABC-eilanden. Er gaan elke week 6 of meer vluchten van Curacao naar Aruba. En een vlucht duurt slechts 35 min. Ook naar Bonaire ben je in slechts 30 min. vliegen vanaf Curacao. Kortom, genoeg mogelijkheden om je eigen ABC-rondreis te plannen.

Plan zelf je ABC rondreis

Wanneer je zelf je rondreis door de ABC-eilanden plant, vergelijk dan eenvoudig je vliegtickets. Ook Tui vliegt sinds juli 2018 tussen de verschillende eilanden via hun partner Winair. Zoek en vergelijk de beste vliegtickets via vergelijkingswebsites. Kijk ook goed naar de data waarop je vliegt een paar dagen eerder of later vliegen kan je enorm veel geld schelen. Je hoeft je rondreis natuurlijk ook niet perse in de volgorde Aruba, Bonaire en Curaçao te plannen. Vergelijk en boek je rondreis door de ABC-eilanden eenvoudig via Tui flySkyscanner.

Tips & info

Overweeg je een vakantie naar de Nederlandse Antillen? Wordt het eilandhoppen of een rondreis? We zetten een aantal praktische info & tips voor jouw vakantie op een rij.

  • Houd rekening met een tijdsverschil van 5 of 6 uur. Lees meer over het tijdsverschil op de Antillen.
  • De mooie bezienswaardigheden en stranden van de eilanden zien? Huur een auto. Je kan voordelig en betrouwbaar een auto huren bij Tui Cars. Lees hier waar je op moet letten bij het huren van een auto.
  • Het weer is een belangrijke factor tijdens je vakantie. Lees meer over het weer en klimaat.

Meer vakantietips lezen? Bekijk onze pagina vakantietips. 

 

10-Daagse Caraïbische cruise Curaçao

Een unieke kans om in 10 dagen de Antillen, Venezuela, Panama én Colombia te ontdekken! Met de uitgebreide all-inclusive formule krijgt u echt waar voor uw geld. Geniet van typisch Spaanse tapas en overheerlijke cocktails.